Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vinzarea cabinetelor catre medicii de familie va fi stopata

Intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii (reprezentat in teritoriu de Directia de Sanatate Publica Braila) se arata ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a supus spre aprobare Guvernului un act normativ in vederea suspendarii aplicarii Ordonantei de Urgenta nr. 110/2005, privind vinzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical. Potrivit acestei ordonante, medicii aveau posibilitatea de a-si cumpara cabinetul, in urma evaluarii unui expert, cel mai probabil la pretul pietei. Aplicarea ei a provocat, insa, o serie de confuzii atit in rindul medicilor, cit si in cel al autoritatilor locale.
"Din analiza aspectelor semnalate de catre autoritatile competente in teritoriu, dar si de catre medicii prezenti la dezbaterile publice asupra pachetului de reforma, a rezultat ca, in aplicarea prevederilor ordonantei privind vinzarea cabinetelor medicale exista intrepretari diferite referitor la preturile de achizitie ale spatiilor ce urmau a fi vindute si preturile cu care ar fi urmat sa fie vindute. Acest fapt a demonstrat existenta unor disfunctii in aplicarea actului normativ si, in consecinta, este necesara elaborarea unor prevederi care sa reglementeze in mod unitar criteriile de stabilire a preturilor spatiilor ce urmeaza a fi vindute, dar si o colaborare eficienta cu autoritatile locale", a declarat Eugen Nicolaescu.
In comunicat se mentioneaza ca procesul de privatizare a cabinetelor medicale trebuie sa fie transparent si corect, iar activitatea medicilor sa se desfasoare in cabinete moderne, dotate corespunzator, in folosul cetateanului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii