Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vinul la control!

Inspectorii Compartimentului Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol, din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila, au verificat, in ultimele zile, 32 de agenti economici, comercianti de produse vitivinicole, imbuteliate sau vrac. Au fost urmarite calitatea produselor precum si autenticitatea, naturaletea si securitatea prin prelevari de probe si analize organoleptice si fizico-chimice.
Au fost constatate nereguli privind respectarea prevederilor Ordinului nr. 234/2004, care impune existenta documentului de insotire a marfii pe timpul transportului si evidentele obligatorii ale acestora, precum si caracteristicile orgonoleptice si fizico-chimice, cum ar fi prezenta colorantilor sintetici, a aromelor de fructe de padure, aciditatea totala, aciditatea volatila, extractul nereducator. In urma constatarilor, inspectorii au retras de la comercializare 267 litri de vin de masa vrac si 1.427 litri de vin masa rosu imbuteliat. In plus, trei agenti economici au fost sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 24 milioane de lei, iar 8 agenti cu avertismente. Privind comercializarea de produse vinicole vrac, inspectorii atrag atentia comerciantilor in legatura cu nivelul calitatii vinurilor de masa produse in judetul Vrancea, precum si in ceea ce priveste tentativele de falsificare a vinurilor si a buletinelor de analiza.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii