Mergi la conţinutul principal

Vineri, greva la CFR

Conducerea federatiei sindicatelor angajatilor de la CFR care lucreaza la dirijarea traficului feroviar si in activitatea comerciala a anuntat ca vineri, intre orele 07.00 - 13.00, vor inceta activitatea. Potrivit liderului Sindicatului Miscare Comercial CFR, Gheorghe Popa, printre cei care vor intra in greva se numara impiegatii de miscare, casierii, operatorii, conductorii de tren, in total peste 7.000 de angajati.
Incetarea activitatii survine ca urmare a faptului ca nu au primit nici pina in prezent banii alocati pentru investitii in 2008. Practic, peste 7.000 de angajati CFR din acest domeniu, de pe toate cele opt regionale, isi vor inceta activitatea din cauza ca nu a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe 2008. Popa a precizat ca anul acesta este primul an, din 1990, cind nu a fost inca aprobat bugetul pe venituri si cheltuieli CFR pe 2009. "Daca problemele ramin nerezolvate si dupa ziua de vineri, la o data ulterioara vom stabili incetarea activitatii pe perioada nederminata. Trebuie sa tragem acest semnal de alarma", a mai precizat liderul sindical CFR. "Daca ramin semafoarele pe rosu, nimic nu circula. In timpul protestului se asigura circulatia a cel putin o treime, pentru ca asa este legal", a declarat Alexandru Noaptes, director Regionala CFR Calatori. De altfel, sursa citata a precizat ca traficul feroviar va fi bulversat de miscarea de protest a feroviarilor si spera ca sindicalistii sa se razgindeasca. "In conditiile in care vor ramine hotariti sa faca greva, pentru CFR Calatori va fi o zi foarte dificila, va fi bulversat traficul, chiar daca ei anunta numai sase ore, reluarea traficului poate sa dureze pina seara tirziu", a mai precizat Noaptes.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu