Mergi la conţinutul principal

"Vinerea Verde". Cinci PET-uri pentru două bilete de autobuz, la Kaufland

* vineri, 16 septembrie, brăilenii vor putea călători cu autobuzul sau cu tramvaiul în schimbul deșeurilor predate la cele două magazine Kaufland din oraș * acțiunea este prilejuită de Săptămâna Europeană a Mobilității * inițiativa aparține Asociației "Act for Tomorrow" și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

 

Vineri, 16 septembrie, brăilenii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun ale SC "Braicar" SA în schimbul a 5 deșeuri pe care le vor preda la magazinele Kaufland, alături de locuitorii altor 64 de orașe din țară.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Brăila, anul acesta, Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe, intitulată "România Schimbă PET-ul cu biletul". Inițiativa aparține Asociației "Act for Tomorrow" și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național "Vinerea Verde". La nivel local, campania se bucură de sprijinul Asociației Problema de pe Strada Mea, în calitate de partener al acțiunii.

"În municipiul Brăila, campania se desfășoară în parcările celor două magazine Kaufland situate pe B-dul Dorobanților nr. 413 și Str. Mecanizatorilor nr. 4. Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 9.00-17.00, concomitent în 134 de magazine Kaufland România", precizează organizatorii campaniei.

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi transformate în noi resurse. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la oricare dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet pentru mijloacele de transport în comun.

Extinderea campaniei este posibilă datorită faptului că, de pe 1 septembrie 2021, toate magazinele Kaufland din țară dispun de infrastructuri de colectare separată de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru), compania devenind astfel primul retailer din România care oferă o rețea de automate de colectare separată la nivel național. În plus, în cadrul campaniei "Să reciclezi e mai ușor decât crezi", toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic primesc cupoane de 10% reducere, la fiecare 5 ambalaje colectate, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar, cu sprijinul furnizorilor. Pentru perioada 14-20 septembrie 2022, spre exemplu,  vor exista reduceri pentru toată categoria de sucuri necarbonatate.

Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi materiale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro