Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vincler a fost extradat in Italia

Liderul gruparii interlope din Obor, Mihai Vincler, si-a petrecut Sarbatorile Pascale in Italia. Asta dupa ce a primit un "sejur gratuit", de noua ani, intr-o inchisoare din Italia, pedeapsa la care a fost condamnat pentru savirsirea infractiunilor de proxenetism, instigare la prostitutie si instigare la trecere ilegala a frontierei. La sfirsitul lunii trecute, dupa ce au fost finalizate toate procedeele necesare pentru extradarea sa, politistii italieni au sosit in Romania pentru a-l prelua pe Mihai Vincler. Dupa aproape doua luni in care a stat in arest preventiv, in baza unui mandat european, liderul gruparii din Obor a fost dus in Italia, unde isi va ispasi pedeapsa la care a fost condamnat.
Desi mandatul exista din 2005, politistii braileni au avut miinile legate - pina la inceputul acestui an - si nu au putut face nimic pentru a-l trimite pe acesta dupa gratii. Si asta intrucit, conform legislatiei anterioare intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, cetatenii romani nu puteau fi extradati fara consimtamintul lor. Lucrurile s-au schimbat, insa, de la 1 ianuarie 2007 in sensul ca, in baza cooperarii judiciare, romanii care comit infractiuni pe teritoriul statelor membre UE pot fi extradati si fara consimtamintul lor. Astfel, dupa ce l-au pindit citeva saptamini, pe 25 ianuarie, politistii au iesit la atac si l-au saltat pe Vincler din cartierul Hipodrom, in baza primului mandat european de arestare provizorie emis pe numele unui brailean. In aceeasi zi, el a fost prezentat la Curtea de Apel Galati, care a emis pe numele lui mandat de arestare in vederea extradarii, pentru 30 de zile, perioada ce a fost apoi prelungita pina ce a fost urcat in avion, cu destinatia Italia.
Vincler era urmarit international inca din 2004, pentru ca se sustragea executarii a 9 ani de inchisoare, pedeapsa la care a fost condamnat de un tribunal italian. Practic, liderul gruparii din Obor a pus la cale o retea de racolare de fete din tara si din Republica Moldova, pe care le caza pentru scurt timp intr-un apartament inchiriat din municipiul Braila, timp in care le falsifica pasapoartele si, ulterior, le ducea la Arad, iar de acolo ajungeau in Italia, unde practicau prostitutia. Important de mentionat este si faptul ca, desi numele sau a fost asociat, de-a lungul timpului, cu numeroase scandaluri din lumea interlopa, cazierul sau este curat ca lacrima.

Cartierul lui Vincler - miza unei noi lupte in lumea interlopa

La scurt timp dupa arestarea lui Mihai Vincler a inceput o noua lupta intre grupari rivale din lumea interlopa, care vizeaza suprematia asupra cartierului Obor. In mai putin de 2 saptamini (n.r. - sfirsitul lunii februarie - inceputul lunii martie) cartierul a fost scena distrugerii unui autoturism, cu focuri de arma si injunghierea, in plina strada, a unui tinar de 20 de ani. In ambele cazuri, atit victima injunghierii, cit si cel care a reclamat distrugerea masinii i-au indicat ca autori pe membrii unei noi grupari, despre care spun ca este o alianta intre Marian Danut Soare (n.r. - pina nu de mult cunoscut ca "mina dreapta" a lui Vincler), Nelutu Stoian si Ticu Valutistu.
Autoturismul distrus cu focuri de arme era chiar masina lui Mihai Vincler, un "Peugeot 407", ce era parcat sub geamurile nepotului sau, care a vazut cu ochii sai intimplarea, dar nu a putut sa-si dea seama cine este autorul, pentru ca acesta era mascat. Evenimentul a fost inregistrat in evidentele Politiei cu autori necunoscuti.
Doua saptamini mai tirziu, pica si prima victima a gruparii nou formate, un tinar de 20 de ani care a fost injunghiat cu o sabie in picior, sub privirile prietenilor sai. Acesta vorbeste despre atacatori ca facind parte din alianta care "a pus ochii" pe cartierul Obor si considera ca a fost agresat tocmai pentru ca a refuzat sa se "inscrie" in gruparea respectiva. Cei doi autori ai atentatului, Sorinel Ilie si Nutu Savastre, sint acum dupa gratii, fiind acuzati de savirsirea infractiunilor de vatamare corporala grava si port ilegal de arma alba.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii