Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vincler a fost arestat si urmeaza sa fie extradat

Ieri, in jurul prinzului, Mihai Vincler, seful gruparii interlope din Obor, a fost saltat de "mascati" chiar din cartierul pe care il "conduce", pe numele lui politistii avind un mandat european de arestare provizorie, de altfel, primul mandat de acest gen emis pe numele unui brailean. Vincler era urmarit international pentru ca se sustragea executarii a 9 ani de inchisoare, pedeapsa la care a fost condamnat de un tribunal italian pentru savirsirea infractiunilor de proxenetism, instigare la prostitutie si instigare la trecere ilegala a frontierei. Practic, Vincler a pus la cale o retea de racolare de fete din tara si din Republica Moldova, pe care le caza pentru scurt timp intr-un apartament inchiriat din municipiul Braila, timp in care le falsifica pasapoartele si, ulterior, le ducea la Arad, iar de acolo ajungeau in Italia, unde practicau prostitutia.
Braileanul a fost dat in urmarire internationala in mai 2004, de Interpol Roma, iar un an mai tirziu, forurile competente din Italia au solicitat autoritatilor romane arestarea provizorie a acestuia, in vederea extradarii. Desi mandatul exista din 2005, politistii nu s-au zbatut sa-l prinda pina acum deoarece, conform legislatiei dinainte de 1 ianuarie 2007, nu ar fi putut sa-l extradeze fara consimtamintul sau, motiveaza IPJ. In aceste conditii, si Vincler a stat linistit si nu s-a ascuns de Politie, stiind ca oamenii legii nu au ce sa-i faca. Insa, odata cu intrarea in Uniunea Europeana si cu eliminarea granitelor, lucrurile s-au schimbat, in sensul ca statele membre au drum liber intre ele si in privinta infractorilor. Dupa ce l-au pindit citeva saptamini, politistii braileni au iesit "la atac" si, dupa ce l-au prins, l-au dus direct la Curtea de Apel Galati, unde i s-au prezentat capetele de acuzare.
"Politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Braila au pus in aplicare primul mandat de arestare european in vederea extradarii, solicitare primita de la autoritatile italiene, prin Ministerul Justitiei din Romania - Directia Drept International si Tratate, emis pe numele braileanului Mihai V. (37 de ani), urmarit international, pentru savirsirea infractiunilor de proxenetism, instigare la prostitutie si instigare la trecere ilegala a frontierei. La data de 23 aprilie 2004, Parchetul de pe linga Tribunalul Verona - Italia a emis pe numele sau mandat de executare a pedepsei de 9 ani inchisoare si, conform Art.513 din Codul de Procedura Penala a Romaniei si a Legii 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, a solicitat autoritatilor romane cautarea si identificarea autorului. Mihai V. a fost identificat si retinut azi (n.r. - ieri), dupa o descindere in Cartierul Hipodrom si a fost prezentat la Curtea de Apel Galati, care a emis pe numele lui mandat de arestare in vederea extradarii, pentru 30 de zile", ne-a precizat Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

In Romania, Vincler are cazierul "alb"

Desi numele sau a fost asociat, de-a lungul timpului, cu numeroase scandaluri din lumea interlopa, cazierul lui Mihai Vincler este curat ca lacrima.
In mai 2005, a fost sanctionat cu amenda administrativa pentru ultraj contra bunelor moravuri deoarece, impreuna cu Soare, Ciochina si Hutu, l-a atacat pe Sebastian Stoian, alias "Nelutu", intr-un bar de pe Str. Unirii. Patru luni mai tirziu a fost acuzat de doi mebrii ai gruparii "Catali" ca, impreuna cu Costel Buricea, Stanel Corbu, "Maimuta" si alti 15 insi din anturajul lor, i-au atacat cu sabiile in benzinaria "Mol". Victimele au scapat cu fuga si au sustinut ca Politia a refuzat sa le inregistreze plingerile, desi atacul a fost surprins de camerele de supraveghere ale benzinariei.
In luna decembrie a aceluiasi an, liderul gruparii din Obor a fost surprins de Politie gonind mai multi comercianti din Piata Concordia, care vindeau brazi mai ieftin decit interlopii. Vincler a incasat o amenda de 2 milioane lei, iar lui Costica Buricea i s-a intocmit dosar penal fiindca s-a dus cu sabia sa-l ajute pe seful gruparii din Obor. Citeva zile mai tirziu, un membru al gruparii "Catali", din Varsatura, a fost atacat de interlopii din Obor, care au oprit masinile in fata portii sale, au coborit inarmati cu sabii si baionete si au inceput sa arunce cu pietre, incercind sa-l scoata din casa. Victima atacului a povestit ca in fruntea lor se afla Marian-Danut Soare, care a luat-o la fuga atunci cand mai multi membri ai gruparii din Varsatura au sarit in ajutorul prietenului lor. La scurt timp, la locul evenimentului a sosit si Mihai Vincler si alti citiva insi, care s-au ratoit la oamenii legii, refuzind sa coboare din masini si, cu atit mai mult, sa se legitimeze.
In vara anului trecut, trei membri ai gruparii "Catali" au fost haituiti cu sabii si sulite pina in sediul Politiei Rutiere, de cinci interlopi din banda lui Vincler. Camera montata in exterior a inregistrat cum cei trei alergau dinspre parcare catre sediu si cum acestia au navalit in holul intesat de soferi care asteptau sa discute cu agentul de serviciu. De asemenea, camera video i-a surprins si pe cei cinci urmaritori inarmati, care au incercat sa intre in sediu si care, in momentul aparitiei politistului de serviciu, au facut cale intoarsa si au urcat intr-un taxi, care-i astepta cu motorul pornit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii