Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vinator din satul Corbu Vechi, trimis in judecata de procurorii de la Crima Organizata

Posesor al permisului de vinatoare inca din anul 2000, Iordan G., 44 de ani, din Corbu Vechi, comuna Maxineni, a fost cercetat, pus sub acuzatie si trimis in judecata de Biroul Teritorial Braila al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.). Potrivit procurorului Dumitru Baciu, magistratul care s-a ocupat de caz, in toamna trecuta, vinatorul a impuscat mai multe cabaline pe care le gasise pascind in lanul de porumb, incalcind astfel Legea 103/1996. Din pacate, unul dintre animalele ranite a decedat din pricina plagilor prin impuscare. Dupa declansarea anchetei, oamenii legii au gasit acasa la Iordan G. si un cartus suspect. Ei au dispus, cu acest prilej, confiscarea armei si a intregii munitii.
In seara zilei de 7 septembrie 2005, in jurul orei 21.00, Iordan G. a luat arma de vinatoare marca "Baikal JJ" cal. 12 mm si sapte-opt cartuse cu alice si s-a dus sa vada daca nu cumva exista "intrusi" in lanurile de porumb si floarea-soarelui pe care le avea in extravilan. El a observat un grup de cabaline care mincau porumb si, suparat, a tras patru focuri in directia lor, ranindu-le. Incidentul s-a soldat cu un animal decedat, o iapa batrina proprietatea lui Neculai C. Dupa declansarea cercetarilor, s-a descoperit ca inculpatul Iordan G. detinea, pe linga munitia inscrisa in permisul de arma, un cartus cal. 16 mm, marca "Sellier-Bellot", pe care-l primise in 2004, de la un necunoscut, in timpul unei partide de vinatoare.
Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii