Mergi la conţinutul principal

Viitorul SC "Laminorul" se joaca pe cartea privatizarii

Declansarea procedurilor de lichidare voluntara la "Laminorul" a fost eliminata din variantele de lucru pe care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) le are in vedere in stabilirea strategiei legata de viitorul unitatii brailene. Anuntul a fost facut de conducerea organizatiei sindicale din cadrul "Laminorul", in urma discutiilor purtate cu factori decizionali din cadrul autoritatii. De altfel, sindicatul anuntase cu o zi in urma ca va organiza ample miscari de protest in cazul in care s-ar fi ajuns la lichidarea unitatii. "Ca urmare a pozitiei exprimate de catre sindicat, in aceasta problema delicata avem semnale clare ca varianta pe care se va merge in continuare este scoaterea la vinzare a pachetului majoritar de actiuni detinute de stat la unitatea noastra. Surse autorizate din cadrul AVAS ne-au asigurat ca spre sfirsitul lunii octombrie va fi publicat un anunt in acest sens si ca aceasta va fi ultima incercare de vinzare a actiunilor «Laminorul»", ne-a declarat Constantin Iarca, liderul organizatiei sindicale reprezentative din SC "Laminorul" SA Braila. Cu alte cuvinte, viitorul societatii se joaca acum pe o ultima carte, cea a privatizarii, pentru ca, in cazul in care nici de aceasta data nu se reuseste vinzarea pachetului majoritar de actiuni, finalitatea va fi, cel mai probabil, lichidarea voluntara. Liderul de sindicat a adaugat ca in conditiile in care, in aceasta faza, nu se pune problema lichidarii, una dintre prioritatile majore ale conducerii societatii este aceea a supravietuirii pina la incheierea procesului de privatizare. "Societatea are foarte multe probleme, iar cea mai importanta este legata de asigurarea continuitatii in activitatea de productie, si de aici nesiguranta in ceea ce priveste plata la timp a salariilor. Recent, s-a terminat procesarea unei cantitati de 500 de tone de tagla si, acum, asteptam sa vina la procesare o cantitate de citeva mii de tone de tagla din partea potentialului ofertant, firma daneza «Dansteel», pentru ca, la acest moment, «Mital Steel» Galati nu are pe stoc tagla cu dimensiunile de 80/80 cm, materia prima pentru laminorul nostru, astfel incit sa putem cumpara de la ei. Asadar, totul depinde acum de supravietuirea noastra pina cind ne vom privatiza", a conchis Iarca.
In ceea ce priveste plata primei pe care in mod traditional angajatorul o acorda laminoristilor braileni cu ocazia Zilei Metalurgistului, Iarca a spus ca a semnat cu angajatorul un act aditional la Contractul Colectiv de Munca pe unitate prin care se amina discutiile pe aceasta tema pentru luna noiembrie.
Reamintim ca, numai in acest an, AVAS a incercat de trei ori sa vinda pachetul majoritar de actiuni pe care le detine la unitatea braileana SC "Laminorul" SA, fara nici un rezultat insa. La primele doua termene nu s-au înregistrat oferte din partea unor potentiali investitori, iar la ultimul, 20 iulie 2005, la sediul AVAS a fost depusa o singura oferta, din partea companiei "Truman Trade&Finance" din Insulele Virgine Britanice, firma descalificata ulterior, de la negocieri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu