Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AS Viitorul Insuratei este cea mai valoroasa echipa care a promovat in ultimii ani

Linia de clasament la finalul turului:
8 AS Viitorul 17 7 6 4 29-21 27

Dintre toate echipele care au promovat in ultimii ani in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii, AS Viitorul Insuratei este de departe cea mai valoroasa. Chiar daca multi "cunoscatori" ai fenomenului fotbalistic nu-i acordau nici o sansa formatiei promovate de Marian Stavarache de a se mentine in acest esalon, gruparea din Insuratei a dat dovada de mult profesionalism.
Beneficiind de aportul unor jucatori cu experienta Diviziei B, Ionel Vioreanu, Ionel Bratosin, Tanase si Samuila, dar si a unor jucatori de mare perspectiva precum Dobre, Vicol, Clim si Paraschiv, AS Viitorul a detinut si fotoliul de lidera, intr-o serie foarte puternica, s-a mentinut apoi multe etape in apropierea lui si a incheiat prima parte a campionatului pe un loc la mijlocul clasamentului.
Formatia din Insuratei a pornit cu o victorie importanta sezonul de toamna. Elevii lui Marian Stavarache au cistigat cu 3-1 in etapa inaugurala disputa cu Politehnica Timisoara. Gazdele au deschis scorul prin eurogolul lui Bratosin, celelalte doua reusite ale lor apartinindu-le lui Radu Nicolae si Viorel Tanase.
Cu toate ca plecau cu sansa a doua, la Calarasi Viitorul a avut o evolutie buna si a plecat acasa cu un punct.
A urmat un nou succes important, pe teren propriu, 3-1, in fata echipei Steaua II Bucuresti, dupa care a venit primul dus rece, la satelitul lui Dinamo. Oprea a marcat de doua ori in primele douazeci de minute si astfel AS Viitorul i-a condus pe bucuresteni in doua rinduri, cu 1-0 si 2-1, insa nu a putut tine ritmul cu cea mai buna formatie a seriei si a pierdut intilnirea cu 5-2, acesta fiind si cel mai usturator esec din tur.
Revenita pe propriul teren, Viitorul nu a obtinut decit o remiza in fata echipei CS Ovidiu desi partida s-a desfasurat intr-un singur sens, catre poarta dobrogenilor.
Au urmat doua partide in deplasare si un total de patru puncte acumulate din victoria de la Callatis si egalul de la Phoenix Ulmu.
Jucatorii lui Marian Stavarache s-au dovedit din nou imbatabili in fata dobrogenilor, cistigind cu 3-0 disputa cu Aurora Mangalia si apoi au tinut in sah satelitul Farului, la Constanta, cu toate ca acesta a beneficiat de aportul a sapte dintre jucatorii primei formatii.
Partida cu Dodu Bucuresti a avut pe undeva aspectul celei cu Dinamo II, numai ca de data aceasta Vioreanu et company au reusit sa obtina totusi un punct. Gazdele au condus in doua rinduri, gratie reusitelor lui Dobre si Nicolae insa de fiecare data bucurestenii au egalat. Rezultatul nu a fost echitabil, pentru ca Viitorul a fost echipa care a atacat mai mult, care si-a creat ocazii de gol insa bucurestenii au demonstrat ca stiu sa lupte pentru rezultat si au plecat de la Insuratei cu un punct.

Trei etape cu tot atitea insuccese

Un recul probabil ca era asteptat pentru ca in viata oricarei echipe se intimpla lucruri de acest gen insa era putin scontat intr-un meci cu o echipa de mijlocul clasamentului.
AS Viitorul a platit tribut pentru prudenta exagerata, cei doi antrenori
preferind sa adopte un sistem cu un singur atacant si a remizat cu Dodu.
Semiesecul de pe teren propriu i-a afectat pe jucatorii din Insuratei in urmatoarele trei meciuri in care nu au mai reusit sa-si treaca in cont nici un punct. Au pierdut la limita la penultima clasata si apoi cu 2-1, pe propriul teren, in fata Rocarului. Golul gazdelor a fost inscris de Paraschiv insa la finalul partidei presedintele clubului, Paul Alexandru, considera ca scorul a fost influentat de arbitraj: "Arbitrii au tolerat jocul dur al bucurestenilor si nu ne-au acordat doua penalty-uri clare ca lumina zilei".
La Inter Gaz, AS Viitorul a fost la doar trei minute de o remiza. Dobre a deschis scorul in minutul 35 insa bucurestenii au avut mai mult initiativa, in partea secunda au egalat si apoi, in minutul 87, au marcat golul victoriei.

AS Viitorul a incheiat in forta sezonul de toamna

Finalul sezonului a fost unul excelent pentru nou promovata AS Viitorul. Golgeterul Cosmin Dobre, de doua ori, si Clim au semnat golurile gazdelor in partida cistigata cu 3-1 in fata formatiei UFC Chitila.
Pe 10 noiembrie, in etapa a 15-a, s-a derulat mult asteptatul derby al judetului, Petrolul Ianca - AS Viitorul Insuratei.
A fost un meci echilibrat, cu ocazii de o parte si de alta si cu un rezultat final influentat de brigada de arbitri si de intemperiile momentului. Bandarica a adus Petrolul in avantaj si in partea secunda a meciului gazdele ar fi putut sa se desprinda la 2-0 daca arbitrul de centru ar fi acordat penalty la un dublu fault in careul oaspetilor asupra lui Grosu. A urmat o furtuna puternica, insotita de o ploaie torentiala si un "happy end" neasteptat. Clim a restabilit egalitatea, dupa ce mingea sutata de el a prins o traiectorie curioasa din cauza vintului puternic si a intrat in vinclul portii aparate de Constandache, iar Vioreanu a marcat un gol de generic, voleu de la mijlocul terenului, care l-a surprins pe portarul petrolist si astfel oaspetii au plecat de pe stadionul "Stefan Vrabioru" cu toate punctele.
Partida pe care AS Viitorul urma sa o dispute in compania Portului Constanta, in penultima runda, nu a avut loc deoarece oaspetii nu s-au prezentat la Insuratei.
In asteptarea deciziei federatiei, AS Viitorul s-a deplasat in ultima runda la ocupanta locului secund, Unirea Slobozia, unde a obtinut doar un punct desi in minutul 40 conducea cu 2-0, gratie reusitelor lui Dobre si Vicol.
La doua saptamini de la incheierea turului, echipa din Insuratei a disputat si restanta cu Portul, pe care bineinteles ca a cistigat-o, 2-1, o diferenta mult prea mica insa fata de numarul ocaziilor create si astfel AS Viitorul a incheiat campionatul pe locul al optulea, pozitie care o scuteste de griji in retur.

Golgeterul Cosmin Dobre este dorit de CF Braila

In turul campionatului AS Viitorul a marcat 29 de goluri, lista marcatorilor cuprinzind zece jucatori.
Golgeterul formatiei este Cosmin Dobre, autor a 8 goluri, iar evolutia sa de ansamblu a facut sa fie luat in vizorul echipei fanion a orasului, CF Braila, unde probabil ca va evolua in returul campionatului.
In clasamentul celor mai prolifici jucatori, pe locul al doilea, la egalitate, cu cite 4 goluri, se afla Vioreanu si Vicol, alti doi jucatori ocupind pozitia urmatoare, cu cite trei reusite fiecare, Bratosin si Oprea. Au mai marcat Radu Nicolae si Clim, cite doua, Viorel Tanase, Baicu si Paraschiv.

Rezultatele inregistrate in tur:
AS Viitorul Insuratei - Politehnica Timisoara 3-1
Dunarea Calarasi - AS Viitorul Insuratei 0-0
AS Viitorul Insuratei - Steaua II Bucuresti 3-1
Dinamo II Bucuresti - AS Viitorul Insuratei 5-2
AS Viitorul Insuratei - CS Ovidiu 1-1
Callatis Mangalia - AS Viitorul Insuratei 0-3
CS Phoenix Ulmu - AS Viitorul Insuratei 1-1
AS Viitorul Insuratei - Aurora Mangalia 3-0
Farul II Constanta - AS Viitorul Insuratei 2-2
AS Viitorul Insuratei - Dodu Bucuresti 2-2
Oil Terminal Constanta - AS Viitorul Insuratei 1-0
AS Viitorul Insuratei - Rocar Bucuresti 1-2
Inter-Gaz Bucuresti - AS Viitorul Insuratei 2-1
AS Viitorul Insuratei - UFC Chitila 3-1
Petrolul Ianca - AS Viitorul Insuratei 1-2
AS Viitorul Insuratei - Portul Constanta 2-1
Unirea Slobozia - AS Viitorul Insuratei 2-2
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii