Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viitorul director general al "CET" trebuie sa aiba calificare in domeniul energetic

In conditiile in care actualul director al SC "CET", Vasile Muntenita, a facut public faptul ca, in viitorul foarte apropiat, va elibera aceasta functie, luptele de culise in vederea ocuparii locului vacant au inceput deja. In acest context, important de subliniat este ca viitorul ocupant al functiei de conducere in SC "CET" trebuie sa aiba experienta si calificare in domeniul energetic, conditie pe care o impune si Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), cea care acorda SC "CET" licenta de exploatare comerciala a sistemului local de termoficare. De altfel, in regulamentul ANRE de autorizare si licentiere a agentilor economici in domeniu, se precizeaza in mod clar faptul ca, la cererea de acordare a autorizatiei/licentei, persoanele juridice vor anexa, in afara de actul constitutiv al agentului economic solicitant, certificatul de atestare fiscala, autorizatia sau acordul de mediu, fotocopii ale situatiilor financiare ale solicitantului si un CV al conducatorului agentului economic solicitant, care sa reflecte formarea sa manageriala si experienta In domeniul energetic. Mai mult, in acelasi regulament se arata ca acordarea sau refuzul de a acorda autorizatia sau licenta se bazeaza pe elementele rezultate din documentele transmise de solicitant, ANRE luind In considerare, printre altele, si acest capitol al calificarii si experientei in domeniu a conducatorului agentului economic.
Chestionat cu privire la acest aspect, Muntenita a confirmat ca succesorul sau va trebui sa se incadreze in aceste conditii, cu atit mai mult cu cit ANRE are competente in a verifica si controla periodic titularul de licenta asupra modului cum se respecta conditiile si se pun in aplicare masurile stabilite in documentatia depusa in vederea eliberarii licentei de operare pentru domeniile de activitate ale "CET". "Exista posibilitatea ca, in cazul in care nu sint indeplinite aceste criterii, ANRE sa suspende licenta", a subliniat sursa citata.
Important de mentionat este ca potrivit prevederilor legale, dupa incetarea raporturilor de munca ale actualului director general al "CET", Consiliul de Administratie (CA) al unitatii va numi un nou director. In conditiile in care Muntenita este si presedinte al CA, el va pastra aceasta functie pina cind actionarii de la "CET" vor hotari altfel.
Reamintim ca in urma cu citeva saptamini, Vasile Muntenita a anuntat ca se va retrage din functia de conducere a SC "CET" urmind sa preia conducerea Unitatii de Management a Proiectului pentru implementarea si monitorizarea programului "Termoficare 2006 - 2009". Aceasta institutie va functiona la nivel national in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in subordinea ministrului secretar de stat Mircea Nicu Toader. Programul "Termoficare 2006-2009 calitate si eficienta" are ca scop eficientizarea sistemului centralizat de producere si distributie de energie termica, valoarea estimata a programului fiind de 3,7 miliarde euro, din care circa 3,4 miliarde de euro reprezinta Imprumuturile Guvernului prin care se va asigura finantarea programului In perioada 2006- 2009.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii