Viitorul începe să sune bine la Dacia Unirea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Viitorul începe să sune bine la Dacia Unirea

* Al Dahra – Agricost intră pe lista finanțatorilor echipei fanion a orașului Brăila, alături de Comision Trade SRL, Blasova și WDP  * principalul finanțator rămâne, însă, Consiliul Județean Brăila * totuși, Dacia Unirea are nevoie de un buget minim de 500.000 de euro, iar în prezent doar jumătate din acestă sumă este asigurată * din punct de vedere financiar, echipa brăileană este deocamdată mult în urma echipelor adverse din Liga a II-a

 

Viitorul echipei fanion a fotbalului brăilean începe să fie unul promițător, în ceea ce privește susținerea financiară.

Eforturile conducerii clubului Dacia Unirea de a apropia sponsori importanți de fenomenul fotbal a dat roade. Cu câteva zile înainte de startul Ligii a II-a, clubul de fotbal fanion al orașului Brăila, Dacia Unirea, a anunțat pe pagina sa oficială colaborarea cu un partener potent financiar,  Al Dahra – Agricost, societatea care administrează zeci de mii de hectare de teren arabil în Insula Mare a Brăilei.

“Am încheiat un parteneriat cu Al Dahra – Agricost, un nou pas important în alcătuirea un buget pe care clubul îl consideră imperios necesar, ca să putem face față rigorilor Ligii a II-a. Este un prim pas într-un plan de colaborare cu acest sponsor, pe care ulterior ne dorim să-l consolidăm”, ne-a declarat Valentin Avramescu, președintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea Brăila.

Principalul finanțator al clubului de fotbal brăilean este Consiliul Județean Brăila care, în urma unui proiect intitulat «Dacia Unirea – Drumul spre performanță în fotbalul brăilean», a alocat Daciei Unirea suma de 597.156,50 lei.

Echipa mai beneficiază de aportul financiar adus de firmele Comision Trade SRL, Blasova și WDP.

Însă, pentru a putea supraviețui în Liga a II-a, bugetul pe care ar trebui să-l aibă Dacia Unirea ar trebui să fie de minimum 500.000 euro, iar în acest moment doar jumătate din această sumă este asigurată. Însă conducerea clubului caută în continuare soluții, considerând că acestea vor veni atât timp cât firme cu renume s-au alăturat deja fotbalului brăilean.

“Bugetul minim pe care l-am vedea noi realizabil ar fi de 500 000 de euro, dar deocamdată suntem undeva pe la jumătatea lui. Principalul finanțator este Consiliul Județean, avem câțiva sponsori cu nume, ultimul fiind Al Dahra – Agricost. Ne mai susțin Comision Trade SRL și Blasova, de asemenea WDP care de patru ani este lângă noi. Noi am fi mulțumiți dacă ne-am realiza acest buget minim. Dar sunt echipe cu bugete foarte mari în Liga a II-a, de exemplu, următoarea noastră adversară, ACS FC Brașov Steagul Renaște, care este tot o nou promovată, are un buget declarat de 1.500.000 de euro. De altfel, toate echipele din vecinătatea noastră care evoluează în acest eșalon au bugete asemănătoare sau mai mari. Noi încercăm, ca și în Liga a III-a, să facem performanță cu bani puțini, dar repet, este greu să te poți descurca fără minimum 500.000 de euro”, a mai spus Valentin Avramescu.

 

Vasile Popa: “Reînnodăm colaborarea cu Al Dahra – Agricost”

“Am mai făcut un pas important consider eu, în planurile privind menținerea în Liga a II-a. Dacă ne reamintim, perioada anilor '90 a fost cea mai bună din istoria clubului nostru. Principalul finanțator al clubului în acea perioadă a fost Insula Mare a Brăilei, astăzi Al Dahra-Agricost. Reînnodăm această colaborare și sperăm să o consolidăm pe viitor. În afară de firmele menționate trebuie să spunem că în anumite momente importante ne-au mai jutat și cei de la Rodbun. Deocamdată principalul finanțator rămâne Consiliul Județean”, spune Vasile Popa, vicepreședintele clubului Dacia Unirea. 

“Clubul nostru anunță că, astăzi, 29.07.2021, s-a semnat acordul de parteneriat între Dacia Unirea Brăila și Al Dahra – Agricost.

Oficializarea parteneriatului a fost făcută de Directorul General al Al Dahra-Agricost, Mihai Solomei și Valentin Avramescu – Președintele Daciei Unirea Brăila.

În istoria de peste un secol a clubului, reprezentativă este perioada anilor '90, cand echipa fanion a orașului a activat în Liga 1, a jucat o finală a Cupei României și a fost semifinalistă a Cupei Balcanice.

Principalul finanțator al clubului în acea perioadă a fost Insula Mare a Brăilei, astăzi Al Dahra-Agricost.

Al Dahra a fost fondată în Emiratele Arabe Unite, este specializată în cultivarea, producția și comercializarea hranei pentru animale, a mărfurilor alimentare esențiale și în gestionarea lanțului de furnizare. În România, Al Dahra deține compania Agricost, care operează cea mai mare fermă din Europa, Insula Mare a Brăilei, cu o suprafață de 56.000 ha.

Cu speranța că parteneriatul semnat astăzi va fi primul pas către revenirea Daciei Unirea Brăila în prim planul fotbalului românesc, urăm bun venit Al Dahra – Agricost și mulțumim în numele brăilenilor pentru că au ales să se implice în revitalizarea fotbalului brăilean!”, este anunțul făcut de clubul brăilean.

 

Organizarea unui meci pe teren propriu costă 11.000 lei

În afara salarizării jucătorilor și costurile organizării partidelor de pe teren propriu sunt altele în Liga a II-a.

Ca să poată organiza un meci pe teren propriu, Dacia Unirea are nevoie de 11.000 lei, din care 7.300 lei reprezintă arbitrajul. Pe lista de cheltuieli mai figurează cele cu firma de pază, cu ambulanța etc.

 

Doar 2000 de spectatori au voie în tribunele Municipalului

La acest moment, Stadionul Municipal are omologate 3.000 de locuri în tribune, 2.500 la tribuna întâi pentru suporterii echipei gazdă și 500 de locuri la tribuna a doua, pentru suporterii formației vizitatoare.

Costul unui bilet a rămas același, 10 lei, iar până la finalul acestei săptămâni clubul brăilean de fotbal va scoate la vânzare și abonamentele. Costul unui abonament va fi de 100 de lei.

Conform protocolului medical, doar 75% din numărul locurilor va putea fi ocupat. Însă accesul pe stadion se face doar cu dovada vaccinării sau a unui test Covid.

 

Dacia Unirea Brăila a prezentat echipamentele de joc

Clubul de fotbal brăilean are același sponsor tehnic, Acerbis, acesta a îmbrăcat jucătorii Daciei Unirea până acum și o va face și în campionatul 2021-2022 al Ligi a II-a.

Pe teren propriu, elevii lui Florentin Petre vor evolua în echipament albastru-alb, iar în deplasare, în alb-albastru. Echipamentul de rezervă va fi negru-alb. Echipamentele de portar sunt într-o singură culoare, gri, galben sau verde.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro