Mergi la conţinutul principal

Viitorii pompieri și jandarmi. Concurs de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale

• până pe data de 14 mai, persoanele interesate care îndeplinesc condițiile de recrutare se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, unde sunt 275 locuri • pentru o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne, cei interesați pot opta pentru cele 118 de locuri scoase la concurs în cadrul Academiei Naționale de Informații «Mihai Viteazul» din București, precum și în cadrul a șase instituții de învățământ superior • Inspectoratul de Jandarmi face înscrieri pentru participarea la procesul de recrutare pentru instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale, iar candidații pot depune cererile până pe data de 19 mai

 

Brăilenii care vor să devină pompieri sau jandarmi au la dispoziție mai multe locuri disponibile la școlile de subofițeri. La școala de subofițeri pompieri Boldești sunt aproape 300 de locuri scoase la concurs.

În perioada 24 aprilie – 14 mai, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare și criteriile specifice, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești - sesiunea aprilie - iulie 2024. Locurile aprobate sunt următoarele: 275 locuri la specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă (din care 2 locuri pentru romi); 25 locuri la specialitatea subofiţer administrativ.                   

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei şi bărbaţi.

Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al ISU Brăila

(http://www.isubraila.eu/Despre institutie/Organizare/Cariera), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează, se scanează și se transmite exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse_umane@isubraila.eu, până pe data de 14 mai 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Cererea va fi adresată conducătorului instituției, folosind formula ”DOMNULE INSPECTOR ȘEF”.

Probele de concurs pentru admitere în instituția de învățământ sunt proba de evaluare a performanțelor fizice și proba de evaluare a cunoștințelor.

Cei interesați, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și a Serviciului Român de Informații pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Persoanele interesate de o carieră de ofițer în Ministerul Afacerilor Interne pot opta pentru cele 118 de locuri scoase la concurs în cadrul Academiei Naționale de Informații «Mihai Viteazul» din București, precum și în cadrul a șase instituții de învățământ superior ale Ministerului Apărării Naționale: Universitatea Națională de Apărare «Carol I” București, Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» Sibiu, Academia Tehnică Militară «Ferdinand I» București, Institutul Medico-Militar – Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București, Academia Forțelor Aeriene «Henri Coandă» Brașov și Academia Navală «Mircea cel Bătrân» Constanța.

Pentru o carieră de maistru militar sau subofițer sunt scoase la concurs 45 posturi la Școala Militară de Maiștri militari și Subofițeri a Forțelor Tereste ”Basarab I” Pitești, Școala Militară de Maiștri militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, Școala Militară de Maiștri militari  și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” Boboc, Școala Militară de Maiștri militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” Constanța, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică ”Gheorghe Lazăr” Chitila. Repartizarea candidaților pe locurile alocate beneficiarilor din MAI se realizează ulterior admiterii și se ocupă de candidații admiși în ordinea mediilor de admitere și a opțiunilor”, se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dunărea” al judeţului Brăila.

Modelul cererii de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al MAI (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesi…) sau al IGSU (https://www.igsu.ro/InformatiiPublice/Admitere), se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează, se scanează și se transmite exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse_umane@isubraila.eu, până pe data de 19 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Detalii suplimentare privind participarea la acest concurs pot fi obținute de la personalul Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila, cu sediul în municipiul  Brăila, b-dul Dorobanţilor, nr. 468, tel: 0239/611212, interior 27118 sau 27006 și 0742063719.

 

Recrutare candidați la Jandarmeria Brăila

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a început recrutarea de candidați pentru concursul de admitere organizat în sesiunea iulie – august 2024 la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale, care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Până pe data de 19 mai, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 - 27 ani se pot înscrie la concursul de admitere la una din instituțiile de învățământ ale M.Ap.N. ”Sunt scoase la concurs 118 locuri pentru formarea ofițerilor, 45 locuri pentru maiștri militari și 3 locuri pentru subofițeri. Cele 3 locuri pentru formarea subofițerilor repartizate Inspectoratului General al Jandarmeriei Române sunt pentru candidații interesați să se alăture Muzicii Militare Reprezentative a Jandarmeriei Române”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila.

Cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurseumane@jandarmeria-braila.ro

Candidații au obligația de a urmări informațiile cu privire la modul de organizare și desfășurare a concursurilor de admitere pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățămant pentru care optează.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate pâna la data de 21.06.2024.

Toate informațiile necesare înscrierii și participării la procesul de recrutare pentru instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale, care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea iulie - august 2024, sunt disponibile în anunțul postat pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila – secțiunea „Carieră”, accesând link-ul https://www.jandarmeria-braila.ro/cariera.html.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro