Viitoarea armată cibernetică a SUA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Viitoarea armată cibernetică a SUA

Specialişti pe probleme de securitate ai unor societăţi private au raportat anul trecut existenţa a numeroase programe malware privind sistemele de control industriale, a declarat amiralul Rogers, şeful NSA şi al comandamentului cibernetic al armatei americane, în cadrul unei audieri în Senat.
Credem că potenţiali adversari sunt probabil pe cale de a lăsa amprente digitale pe infrastructurile noastre esenţiale, în parte pentru a avertiza că teritoriul nostru poate fi în pericol în caz de escaladare spre un conflict militar, a explicat şeful NSA.
Potrivit declaraţiilor amiralului american, ameninţările şi vulnerabilităţile informatice cresc într-un ritm ce se accelerează şi care este alarmant. În unele cazuri, este posibil ca piraţi informatici să încerce să stabilească nişte capete de pod pentru a crea o prezenţă permanentă pe unele reţele, în particular pe cele legate de infrastructurile esenţiale (electricitate, transport, apă, control aerian etc.).

Capacitate ofensivă

Amiralul Rogers a indicat, printre altele, că viitoarea armată cibernetică americană, care va avea 6.200 de oameni în 2016, este în prezent la jumătatea drumului către acest obiectiv. Efectivele ei, organizate în 133 de echipe repartizate în toate forţele americane, au ca misiune să protejeze şi să apere împotriva atacurilor cibernetice reţelele militare americane, dar şi marile reţele civile. Ele vor avea şi o capacitate ofensivă, în măsură să atace, dacă va fi nevoie, reţele informatice adversare pentru SUA, în scopul de a exercita un fel de disuasiune, a explicat amiralul.
În opinia şefului cyber-comandamentului american, Rusia, în plin conflict privind Crimeea şi Ucraina, nu ezită să-şi arate forţa pe reţelele informatice, exact cum face în domeniile militare clasice (manevre în apropiere de frontiere, zboruri ale unor bombardiere strategice care testează apărarea occidentală...).
Ca şi alţi şefi militari americani, constat o Rusie mult mai activă şi de o manieră mai vizibilă pe Internet, a spus amiralul Rogers. Cred că prietenii noştri ruşi sunt pe cale de a încerca să ne transmită un mesaj puternic despre ceea ce este acceptabil pentru ei şi ceea ce nu este, a conchis şeful NSA.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro