Brăilenii vor avea iar şansa să câştige premii constând în frigidere sau cuptoare cu microunde, dacă vor participa, sâmbătă, 27 august, la o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) derulată de Asociaţia RoRec în colaborare cu Primăria Brăila. Reamintim că prima campanie de acest gen s-a derulat în municipiul nostru pe 7 mai, iar cei mai norocoşi dintre participanţi au câştigat, în urma unei trageri la sorţi, cinci combine frigorifice, 15 cuptoare cu microunde şi 10 sisteme audio. De data aceasta, se pun în joc cinci frigidere şi 20 de cuptoare cu microunde. După cum se ştie, fiecare deponent are dreptul la un singur bilet de tombolă, indiferent de numărul aparatelor predate pentru reciclare. În categoria DEEE intră toate aparatele care se alimentează la priză sau la baterii, de la frigidere, televizoare şi hote, până la computere, monitoare sau radiouri de mici dimensiuni.
Acţiunea se va desfăşura sâmbătă, 27 august, între orele 10.00 şi 17.00, în următoarele puncte provizorii de colectare aplasate pe raza municipiului: Calea Galaţi, parcare stadion Progresul; Calea Galaţi, parcare bloc Turn; Bariera Călăraşilor; Str. Pietăţii, complex Mic-spital; cartier Obor, complex Dinamo; Şos. Buzăului, intersecţie cu Şos. Naţională Veche; Şos. Vizirului, intersecţie cu Str. Mecanizatorilor; Piaţa Independenţei, platou Primărie. Aparatele de mari dimensiuni, cum ar fi frigiderele sau maşinile de spălat, pot fi preluate de la domiciliu. Pentru situaţii de acest gen, organizatorii trebuie apelaţi la numerele de telefon 0732/627.179 şi 0736/163.036.
Toate costurile aferente colectării deşeurilor electrice şi transportării acestora către centrele de reciclare din ţară sunt suportate de Asociaţia RoRec, care este o organizaţie colectivă non-profit, având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România. După reciclare, mare parte din componentele aparaturii vechi reintră în circuitul economic sub formă de materie primă. Astfel, mediul înconjurător este protejat faţă de o formă foarte agresivă de poluare, cunoscut fiind faptul că deşeurile echipamentelor electrice sunt considerate de 10 ori mai toxice decât deşeurile menajere. De altfel, ca să se alinieze normelor europene, România trebuie să atingă ţinta de colectare anuală a 4 kg de DEEE pe cap de locuitor. Campaniile intitulate "Marea Debarasare" şi organizate în anii trecuţi de Ministerul Mediului în colaborare cu autorităţile locale au fost, însă, departe de a îndeplini acest obiectiv. La Brăila, în ultimii doi ani, s-au strâns, în medie, abia 0,091 kg de DEEE/cap de locuitor. Situaţia a stat cu totul altfel odată cu posibilitatea obţinerii câştigurilor în aparatură nouă. Datorită premiilor puse în joc, brăilenii au predat, în timpul acţiunii din luna mai a.c., nu mai puţin de 15 tone de deşeuri electrice şi electronice. Cu acest rezultat, Brăila s-a situat pe primul loc în rândul oraşelor unde s-au organizat acţiuni similare de către asociaţia RoRec.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.