Şoselele au fost împânzite de poliţişti, în week-end. Peste 700 de şoferi au fost controlaţi de rutieriştii care au monitorizat traficul rutier. Radarele au stat şi ele la pândă, iar aparatele alcooltest au fost folosite la greu. Au picat în plasa poliţiştilor peste 100 de şoferi care au apăsat pedala de aceleraţie sau au tras o duşcă înainte de a urca la volan. De Moş Crăciun au primit "cadouri" usturătoare.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, poliţiştii rutieri au acţionat în teren, pe străzile din municipiu şi principalele drumuri din judeţ. În trei zile, au fost depistaţi peste 100 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză ori au condus autovehicule sub influenţa alcoolului. Poliţiştii brăileni acţionează, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional, pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti. "În perioada 18-20 decembrie, au fost opriţi în trafic 738 de conducători auto şi aplicate şase sancţiuni contravenţionale celor care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fapte constatate în urma testării cu aparatul etilotest. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării şase permise de conducere. De asemenea, poliţiştii brăileni au întocmit patru dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, în cazurile în care îmbibaţia alcoolică a fost mai mare decât limita până la care fapta este considerată contravenţie", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut cinci permise de conducere, pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h.
Poliţia Română reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice. Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.