Mergi la conţinutul principal

VIDEO Trei pui de lei născuți în captivitate la ZOO Brăila

* este vorba despre un mascul și două femele, exemplare care își așteaptă acum „botezul” de la micii vizitatori, provocați să le găsească un nume * părinții au fost aduși de la Parcul Zoo din Târgoviște, în urmă cu trei luni, când au mai fost aduse și alte exemplare exotice de zebu, tigru, maimuță, lame, pecari, vaci scoțiene și alte specii

 

 

 

Grădina Zoologică din Brăila și-a mărit familia! Trei pui de leu au venit pe lume, săptămâna aceasta. Noii locatari au făcut deja ochi, sunt perfect sănătoși și își așteaptă ”botezul” din partea micilor vizitatori, care sunt provocați să le găsească  un nume. Și, pentru a veni cu temele făcute, copiii trebuie să știe că este vorba de un mascul și două femele. Părinții, în vârstă de 5 ani fiecare, au fost aduși de la Parcul Zoo din Târgoviște, în urmă cu trei luni și se pare că noua casă le-a purtat noroc. Este un eveniment epocal și pentru mine. Am adus în această primăvară de la Târgoviște două exemplare, mascul și femelă, leu și leoaică, în vârstă de 5 ani fiecare. De acolo am avut suspiciunea, în ghilimele, că avem puiuți. La noi a avut loc evenimentul, deci  avem două fete și un băiat (...) V-am spus, am mai avut câte un puiuț, foarte firav, dar de data asta, ați văzut și pe filmuleț, sunt viguroși, sănătoși și Doamne ajută, să ne trăiască, să ne bucurăm de ei! ”, a declarat vineri, 26 august a.c., directorul de la Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (APT) Brăila, Meluța Drăguț. Aceasta ne-a mărturisit că cei trei pui de leu vor rămâne alături de părinți pentru următorii doi ani, până când vor ajunge la maturitate. Animalele sunt ca și oamenii, mame bune și mame mai puțin bune, dacă putem spune așa. Leoaica este foarte atentă cu puii ei. Nu putem să ne apropiem nicicum. Îi hrănește non-stop. Îl îndepărtează pe mascul pentru siguranța puiuților. Și faptul că ei sunt fătați de câteva zile și ei arată atât de bine, asta înseamnă că a fost o mamă sănătoasă, a fost bine hrănită și că este o mamă bună. Îi îngrijește și ne putem bucura de ei. Ei deocamdată nu au un nume. Chiar lansăm acum această provocare”, a mai adăugat șefa APT Brăila. Și pentru că veni vorba de provocări, micii vizitatori care vor veni la Zoo Brăila, trebuie să mai știe că nu doar puii de leu vor avea nevoie de câte un nume, ci mai multe exemplare exotice aduse aici, de curând, de conducerea parcului. Este vorba despre o tigroaică, un zebu, lame, alpaca, o vacă scoțiană, o maimuță, pecari și găini de mătase. ”Am mai adus de la Pitești o tigruță foarte frumoasă, se cheamă Nușa. Am mai adus zebu, vacă scoțiană, lame, alpaca, porci pecari, maimuță, găini de mătase și perechea de lei. Le-am adus de la Constanța, Târgoviște, Călărași și Pitești. Și la exemplarele pe care le aveam ori mascul ori femelă. Deci noi am populat foarte bine această Grădină Zoologică. Vedeți că deja se face și modernizare. Animalele pe care le-am adus sunt tinere și aș dori să vă chem și la celelalte exemplare pentru puiuți și să avem această provocare și cu numele, să fiți nași spirituali ai acestor exemplare”, a mai spus șefa APT Brăila, Meluța Drăguț.

La Grădina Zoologică din Brăila pot fi admirate acum 59 de specii de animale, care numără, în total, aproximativ 200 de viețuitoare.

Parcul a fost înființat în anul 1983 și este situat în partea de Sud a orașului, pe Șoseaua de Centură.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro