Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Trei case din Brăila distruse parțial de un incendiu

* focul a pornit de la un scurtcircuit produs într-unul dintre cele trei imobile și s-a extins rapid deoarece casele erau lipite una de alta * intervenția pompierilor a durat aproape trei ore * mai multe camere au fost afectate atât de flăcări cât și de apa folosită pentru stingerea acestora * au mai rămas, totuși, camere intacte, astfel că proprietarii încă mai au unde să se adăpostească * ieri dimineață a mai izbucnit un incendiu, în altă zonă din municipiu * a fost afectată o casă, din cauza unei explozii produse de o acumulare de gaze de la o butelie defectă

 

Două familii din Brăila, domiciliate pe străzile Odessa și Dr. Victor Dimitriu, au fost pe punctul de a rămâne fără adăpost în plină iarnă, din cauza unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric. Flăcările s-au manifestat mai întâi în imobilul de pe Str. Odessa, nr. 13, însă s-au întins cu repeziciune și la clădirile învecinate, deoarece acestea erau lipite una de alta. A fost afectată și o a treia casă, de pe Str. Dr. Victor Dimitriu, însă în prezent aceasta nu este locuită.

La imobilul din Str. Odessa, nr. 13, au ars aproximativ 150 metri pătrați de acoperiș din lemn învelit cu tablă și 30 mp calcan din lemn. Flăcările au afectat și circa 20 mp acoperiș din lemn și plăci de azbociment de la o magazie, fiind făcute scrum aproximativ 300 kilograme de lemne de foc din interior. S-au degradat tavanele și pereții din paiantă la trei camere de locuit și un hol. Potrivit pompierilor, casa nu a fost afectată în totalitate, astfel că proprietarii încă mai pot locui acolo.

La imobilul locuit din Str. Dr. Victor Dimitriu au ars aproximativ 50 mp de acoperiș din lemn învelit cu tablă, o magazie de circa 20 mp și bunurile din acestea. S-au degradat, de asemenea, tavanele și pereții a trei camere de locuit și un hol, însă au mai rămas camere neafectate.

La imobiul nelocuit de pe aceeași stradă au ars 50 mp de acoperiș și o magazie de 12 mp, fiind afectate trei camere ale casei.

Nu s-au înregistrat victime în niciunul dintre cele trei imobile. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, fiind prezentă la fața locului și o ambulanță SMURD. Intervenția s-a finalizat la ora 2.00.

Ieri, la ora 6.30, pompierii brăileni din cadrul Detașamementului 1 s-au mai confruntat cu un incendiu, izbucnit pe Str. Cireșului din municipiu, după o explozie provocată de o acumulare de gaze de la o butelie defectă. Au ars bunurile dintr-o cameră de locuit, dar nu s-au înregistrat victime. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro