Mergi la conţinutul principal
Exemple de urmat

VIDEO | Titi "Prosop", legenda boxului românesc, în vizită la Penitenciarul Brăila

miercuri, în Penitenciarului Brăila s-a organizat activitatea educațională “De vorbă cu personalitățile – modele de viață și surse de potențare a valorilor sociale” • 44 de deținuți au avut în mijlocul lor nume cu rezonanță în lumea boxului și au auzit povestea «antrenorului care l-a descoperit pe Leonard Doroftei și a celebrului său prosop» chiar de la Constantin “Titi” Tudor, antrenorul lotului național de box, legendă în boxul românesc

 

Peste 40 de deținuți au stat față în față cu antrenorul lotului național de box, cel care l-a descoperit pe Leonard Doroftei. Deținuții au aflat povestea fascinantă a lui Titi "Prosop", omul care și-a transformat numele în renume.

În data de 4 octombrie, începând cu ora 15.00, în Penitenciarului Brăila s-a organizat activitatea educaționalăDe vorbă cu personalitățile – modele de viață și surse de potențare a valorilor sociale”. După cum a transmis cms. șef Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila, 44 de deținuți au avut ocazia de a avea în mijlocul lor nume cu rezonanță în lumea boxului, astfel au putut auzi povestea “antrenorului care l-a descoperit pe Leonard Doroftei și a celebrului său prosop” chiar de la Constantin ”Titi” Tudor, antrenorul lotului național de box, legendă în boxul românesc. “Cunoscut în toată România ca Titi Prosop, el a explicat cum a reușit în viață, plecând de la o bază solidă, relația cu soția sa. Rezultatele ca sportiv și ca antrenor sunt arhicunoscute iar, ingredientele din rețeta lui Titi Tudor, pentru a atinge acest nivel, au avut ocazia să le afle deținuții din Penitenciarul Brăila chiar de la el. Alături de acesta au fost prezente și alte nume sonore din lumea boxului românesc Ion Daniel secretar general Federația Română de Box, Rădoi Silviu - manager Federația Română de Box și George Perțea - antrenor box CSM Brăila”, a precizat reprezentantul Penitenciarului Brăila.

Proiectul inițiat de Administrația Națională a Penitenciarelor se desfășoară pe parcursul întregului an în toate penitenciarele. Potrivit sursei citate, în cadrul activității se urmărește creșterea șanselor de incluziune socială și prevenirea riscului de recidivă, inclusiv în infracțiunile cu violență, prin oferirea unor modele de reușită, a unor personalități recunoscute pe plan local.

 

Șanse mai mari de reabilitare socială pentru cei aflați în penitenciar

Coordonat de agent șef principal Alin Pănuță – monitor sportiv în cadrul Serviciului de Educație al Penitenciarului Brăila, proiectul s-a adresat deținuților care și-au manifestat dorința de diversificare a activităților derulate în detenție, prin valorificarea experienței de viață și a modelelor de reușită în plan social a unor personalități atât la de la nivel local cât și național, a explicat purtătorul de cuvânt al unității de detenție. “Aceste întâlniri au rolul de a promova adevăratele valori sociale și dezvoltarea unor calități umane precum dorința de cunoaștere și perfecționare, munca, studiul, perseverența, corectitudinea și pasiunea, în special la categoriile penale considerate a avea șanse mai mari de reabilitare socială, după efectuarea sancțiunilor penale. Contactul nemijlocit cu persoane care, prin efort propriu susținut, au obținut recunoașterea colectivității, precum și prezentarea directă a unor aspecte de viață care le-au marcat existența acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecție și pot canaliza resursele individuale ale celor prezenți în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social”, se mai arată în comunicatul transmis de la penitenciar.

Activitatea de miercuri este rezultatul unei bune colaborări pe care Penitenciarul Brăila o are de-a lungul timpului cu Clubul Sportiv Municipal Brăila - reprezentat de directorul Anamaria Nicoară. Obiectivele urmărite au constat în diversificarea și extinderea rețelei de suport social prin stabilirea de contacte și colaborări cu personalități și instituții, autorități publice locale, formarea și consolidarea comportamentelor dezirabile social la persoanele aflate în detenție. “Intervenția recuperativă a persoanelor private de libertate derulată în unitățile penitenciare se realizează respectând principiul deschiderii către comunitate, urmărindu-se, în egală măsură, atât diminuarea cauzelor infracționale, cât și pregătirea revenirii în colectivitate”, a mai spus Simona Kober.

 

Mesajul Federației Române de Box. Despre “box” în penitenciar!

În cadrul proiectului de incluziune socială derulat în Penitenciarul Brăila, boxul a fost invitatul de onoare la seminarul organizat, la data de 4 octombrie.

În mesajul postat pe rețeaua de socializare, se arată că din partea Federației Române de Box (FRB) au participat antrenorii Titi Prosop" Tudor și George Perțea, alături de Director CSM Brăila - Ana Maria Necoară. “Aceștia le-au vorbit deținuților prezenți despre rolul benefic al sportului cu mănuși pentru eliberarea stresului, disciplina și tăria de caracter. S-a râs, s-a plâns, s-au dat autografe într-o experiență unică, atât de-o parte, cât și de cealaltă. Mulțumiri speciale domnului Director de Penitenciarului, Huluba Horia Dan Virgil, care a făcut posibilă această  întâlnire, d-lui Alin Pănuță, artizanul acestei întâlniri, și tuturor angajaților Penitenciarului pentru primirea și deschiderea arătată”, este mesajul FRB.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro