• în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 18:00-02:00, în municipiul Brăila și pe raza secțiilor rurale arondate a fost organizată o razie de amploare, cu efective mărite • au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, un echipaj canin pentru intervenție specifică, dar și jandarmi brăileni și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța • au fost legitimate 217 persoane, controlate 175 de vehicule, atât persoanele, cât și vehiculele în cauză fiind verificate în aplicația eDAC și au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest 123 de șoferi • pentru abaterile constatate au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 23.000 lei • asupra unui tânăr de 26 de ani a fost găsită o bancnotă pliată ce conținea urme a unei pulberi de culoare albă și un plic transparent ce conținea o substanță cristalizată de culoare albă • și în geanta unei tinere aflate într-un autoturism s-au găsit o bancnotă pliată și un plic transparent ce conținea o substanță cristalizată
Structurile Inspectoratul de Poliție Județean Brăila au acționat în week-end pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune.
Sâmbătă, în cele 24 de ore, polițiștii au acționat la nivelul întregului județ și au intervenit la 46 de evenimente, dintre care 42 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 58.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce opt permise de conducere și două certificate de înmatriculare.
În noaptea de 28 spre 29 septembrie, în intervalul orar 18:00-02:00, în municipiul Brăila și pe raza secțiilor rurale arondate a fost organizată o acțiune tip ”Razie”, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea, combaterea faptelor antisociale și a traficului și consumului de substanțe psihoactive. În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, un echipaj canin pentru intervenție specifică, dar si jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și Grupării de Jandarmi Mobile ”Tomis” Constanța. Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. ”În cadrul acestei acțiuni, pe raza de competență a Secției 2 Poliție Rurală Brăila au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate 217 persoane, controlate 175 de vehicule, atât persoanele, cât și vehiculele în cauză fiind verificate în aplicația eDAC și au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest 123 de șoferi. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 23.000 de lei, dintre care 49 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 și 12 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Tineri prinși cu bancnote pliate ce conțineau pulbere de culoare albă, cel mai sigur droguri
Astfel, sâmbătă seara, în jurul orei 22:50, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic, un tânăr, în vârstă de 27 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității Gropeni. ”În urma controlului efectuat asupra vehiculului, bagajelor, cât și al persoanelor, a fost găsit un spray iritant-lacrimogen, iar în geanta unei pasagere, într-un pachet de țigarete a fost găsit un card bancar, o bancnotă pliată și un plic transparent ce conținea o substanță cristalizată de culoare albă”, au spus polițiștii.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. De asemenea, acesta a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt.
Se face mențiunea că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului de substanțe interzise.
De asemenea, în jurul orei 20:30, pe raza localității Movila Miresii, polițiștii au procedat la legitimarea a trei persoane, respectiv trei tineri de 19, 21 și 26 de ani. ”În urma controlului corporal efectuat, asupra tânărului de 26 de ani a fost găsită o bancnotă pliată ce conținea urme a unei pulberi de culoare albă și un plic transparent ce conținea o substanță cristalizată de culoare albă”, au mai arătat polițiștii.
Bunurile găsite au fost ridicate în vederea confiscării, fiind înaintate către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, în vederea continuării cercetărilor.
Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora este acela de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.
Circula cu 136 km/h, în afara municipiului
Duminică, polițiștii au constatat 183 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme, astfel au fost aplicate amenzi în valoare de peste 90.000 de lei. Pentru menținerea siguranței rutiere, 15 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.
În intervalul orar 09:00-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila sprijiniți de jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, prevenirea infracțiunilor stradale, depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Au fost legitimate 60 de persoane, au fost controlate 50 de vehicule și verificate unități de alimentație publică de tip cafe-bar. ”La data de 29 septembrie , la ora 11:25, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 32 de ani, din comuna Râmnicelu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 23 (Brăila – Focșani), în afara municipiului Brăila, cu viteza de 136 km/h. Fiind verificat în bazele de date s-a stabilit ca acesta are dreptul de a conduce suspendat. Continuă cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, au precizat polițiștii.
Tot duminică, la ora 18:50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat de 34 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe DE 584 în afara localității Vărsătura. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând indicii cu privire la o posibilă prezență a substanţelor psihoactive. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt.
Și vineri, polițiștii au acționat la nivelul întregului județ și au intervenit la 45 de evenimente, dintre care 43 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 133 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 69.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.
La data de 27 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, pe raza comunei Roșiori, o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin în calitate de deținători de animale de companie, precum și riscurile rezultate în urma acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate animalelor.
Acțiunea a avut un caracter preventiv, fiind purtate discuții cu 35 de cetățeni, prin care le-au fost aduse la cunoștință pevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, prevederile dar și Ordinului nr. 1/2014 privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân.