Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi! Vagonul personalizat trece prin Gara C.F.R. Brăila

•  o campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare se derulează la nivel naţional în perioada august 2020 - ianuarie 2021 • în această săptămână, vagonul personalizat cu mesajul campaniei este ataşat trenurilor de persoane care trec prin Gara C.F.R. Brăila

 

Tentaţia de a face un “Selfie” pe tren, a dus la electrocutare şi deces în multe cazuri. Pentru a-i determina pe tineri să nu apeleze la astfel de experienţe, poliţiştii derulează o campanie pentru a-i pune “în gardă” pe cei dornici de senzaţii tari, care nu se gândesc la riscuri. În săptămâna 7-13 septembrie,  vagonul personalizat cu mesajul campaniei - “Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!” - este ataşat trenurilor de persoane care trec prin Gara C.F.R. Brăila. Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila desfăşoară activităţi de prevenire pe această zonă de risc.

Campania cu un nume sugestiv, menit să atragă atenţia “Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!” este derulat la nivel naţional, în perioada august 2020 - ianuarie 2021, în scopul prevenirii accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Direcţia de Poliţie Transporturi, în parteneriat cu Mercury 360. “În cadrul campaniei sunt promovate două concepte: un material video care prezintă simbolic efectele electrocutării la reţeaua de înaltă tensiune asupra unor ideograme tip emoji şi care este ataşat un cod QR, inserat pe afişele şi pliantele campaniei; un vagon de persoane, pus la dispoziţie de C.F.R. Călători, personalizat cu însemnele campaniei, care va circula în toată ţara, ataşat la trenurile de călători, pe perioada derulării campaniei. Activităţile oamenilor legii urmăresc conştientizarea tinerilor, care profită de ultimele zile de vacanţă pentru a se deplasa la munte sau la mare, cu privire la riscul de electrocutare atunci când, din dorinţa de senzaţional, escaladează plafoanele trenurilor de marfă sau de călători, pentru a se fotografia”, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.

 

Aveţi grijă de propria siguranţă în zona căilor ferate!

 

În cadrul demersului preventiv, tinerilor li se oferă flyere realizate în cadrul campaniei, fiind îndrumaţi să scaneze codul QR, să urmărească şi să distribuie materialul video privind experimentul realizat în cadrul campaniei, care prezintă sugestiv efectele electrocutării prin expunerea la reţeaua de înaltă tensiune prezentă în zona căilor ferate şi a gărilor.

Totodată, în cadrul activităţilor, călătorii aflaţi în gara feroviară din Brăila primesc şi informaţii cu privire la regulile care trebuie respectate pe timpul călătoriei cu trenul, dar şi în zona de siguranţă a căii ferate, faptele penale ori contravenţionale pentru care pot fi traşi la răspundere în cazul încălcării acestor reguli, precum  riscurile la care se expun în cazul nerespectării măsurilor de siguranţă instituite în zona căii ferate.

Pentru a fi în siguranţă în zona căilor ferate, poliţiştii vă reamintesc:

- Asiguraţi-vă la traversarea căii ferate, atât în locurile permise, dar şi la cele de siguranţă!

- Traversarea căii ferate se face numai prin locurile special amenajate!

- Nu lăsaţi copiii să se joace în zona de siguranţă a căii ferate!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro