Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Percheziţii la braconierii din IMB

Arme de foc, blană de urs şi lup, raţe împuşcate ilegal, toate au fost confiscate de poliţiştii care au data iama în mai multe locuinţe din comuna Frecăţei. Au fost pe urmele braconierilor care nu ţin cont de lege şi împuşcă tot ce le iese în cale. Poliţiştii brăileni au ridicat în vederea cercetărilor trei arme de vânătoare şi aproape 1.600 de cartuşe de vânătoare.
Astfel, în ziua de 29 ianuarie, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Brăila, au efectuat trei percheziţii domiciliare în comuna Frecăţei, din Insula Mare a Brăilei. Au făcut "vizite" unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Poliţiştii au ridicat de la proprietarul unei cabane o armă de vânătoare, deţinută fără drept, şi o armă deţinută legal, despre care s-a stabilit că a fost folosită în aceeaşi zi, la comiterea infracţiunii de braconaj, pe un fond de vânătoare. "De la acesta au mai fost ridicate 977 cartuşe, patru raţe sălbatice împuşcate şi o blană de urs şi una de lup, ambele cu cap, argăsite, specii de vânat protejate. Autovehiculul folosit la comiterea infracţiunii de braconaj a fost indisponibilizat de poliţişti şi lăsat în custodia proprietarului", a precizat scms. Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Potrivit unor surse, deţinătorul cabanei din IMB ar fi un cetăţean italian.
După cum au precizat poliţiştii, de la celelalte două imobile percheziţionate, aparţinând unui brăilean de 38 de ani, au mai fost ridicate pentru cercetări o armă de vânătoare cu ţeavă de rezervă şi 621 cartuşe. Cel în cauză nu era deţinător legal de arme şi muniţie. Acesta mai avea şi cinci iepuri de câmp, congelaţi, şi două proiectoare portabile.
În urma acţiunii de amploare de vineri, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţie, transportul vânatului dobândit din braconaj, uz de armă letală fără drept şi deţinere de arme şi muniţie letală fără drept. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor depistaţi.
Acum câteva zile, poliţiştii brăileni au luat la întrebări alţi trei vânători care au împuşcat un mistreţ, în zona unei păduri din Şuţeşti, apoi l-au abandonat pe câmp.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro