Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Inspectorii antifraudă, cu ochii pe baruri, cluburi şi restaurante

Amenzi de peste 2 milioane de lei şi tone de mărfuri confiscate de către inspectorii antifraudă ai ANAF. Aşa arată primele rezultate comunicate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală în cadrul Operaţiunii "Helios", demarate în urmă cu o săptămână. În detaliu, în primele zile de la lansarea operaţiunii, DGAF a aplicat sancţiuni constând în amenzi şi confiscări în valoare de 2,1 milioane de lei. Au fost confiscate 15,5 tone de legume-fructe şi 3,6 tone de băuturi alcoolice. Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii a 10 operatori economici (şase pentru neutilizare aparate de marcat fiscale - AMEF şi patru pentru nedotare cu AMEF) şi a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerţ en gros sau cu amănuntul în cazul a 12 contribuabili, care desfăşurau simultan, în mod ilegal, aceste activităţi în aceeaşi suprafaţă de vânzare.
"În urma verificărilor operative ale inspectorilor antifraudă şi a reclamaţiilor primite de la contribuabili (prin intermediul TelVerde), vor fi intensificate, în cadrul operaţiunii Helios, controalele care au ca obiect verificarea modului de respectare a prevederilor OUG 28/1999 în cadrul restaurantelor, barurilor şi cluburilor. Aceste controale vor viza, în principal, identificarea şi sancţionarea operatorilor economici care nu sunt dotaţi cu case de marcat, nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile/serviciile livrate sau emit alte documente în locul bonului fiscal: note de plată/de informare/proforme", se arată într-un comunicat al DGAF.
Sancţiunile contravenţionale pentru astfel de fapte diferă în funcţie de gravitatea acestora, putând fi aplicate amenzi de până la 27.500 lei, în situaţia în care suma nejustificată rezultată din săvârşirea contravenţiei este mai mare de 1.000 lei şi mai mare de 3% din veniturile înregistrate de contribuabil în ziua respectivă, până la momentul controlului.
De reţinut faptul că se va dispune suspendarea activităţii pentru 30 de zile, în toate cazurile în care se constată că operatorul economic a mai fost sancţionat în ultimele 24 de luni, pentru neemiterea de bonuri fiscale.
Reamintim că ANAF, prin structura antifraudă, mai are în derulare şi operaţiunea "Venus", în cadrul căreia sunt verificate florăriile, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare. De asemenea, anul trecut, instituţia a verificat în cadrul operaţiunii "Cristal" mai multe centre comerciale de tip en gros din întreaga ţară, inclusiv din Brăila. În ultima zi din 2015 a derulat operaţiunea "Revelion", ocazie cu care inspectorii antifraudă au controlat toate spaţiile de alimentaţie publică în care s-au organizat petreceri de Revelion.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro