UPDATE: Fiul lui Mihai Dănuţ, arestat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Gruparea “Ştoacă”. Proxenetism şi droguri

UPDATE: Fiul lui Mihai Dănuţ, arestat

ieri, băiatul fostului senator brăilean, Mihai Dănuţ, a ajuns în spatele gratiilor, fiind reţinut de procurorii DIICOT • în total, în lista reţinuţilor sunt 33 de persoane, membri ai grupării “Ştoacă”, acuzate de constituire a unui grup infracţional, trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de influenţă, fals în declaraţii, dare de mită • gruparea infracţională acţiona, cu precădere pe linia traficului ilicit de droguri de mare risc - cocaină şi heroină, în municipiul Bucureşti • în grupare a fost atras şi Mihai Cristian Cosmin, fiul lui Mihai Dănuţ, după cum arată procurorii, membrii reţelei punând în vânzare cocaină, la preţul de 100 euro/gram • în intervalul 2017 – 2018, clanul “Ştoacă” a decis să scoată bani din practicarea prostituţiei de către persoane de sex feminin majore sau minore, pe teritoriul României, în Cehia şi Germania • brăileanul Mihai Cristian Cosmin era unul dintre cei care a beneficiat de protecţia renumelui grupării “Ştoacă”

 

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a dispus, aseară, arestarea preventivă a mai multor inculpaţi în dosarul Ştoacă. Printre cei arestaţi se numără şi fiul lui Mihai Dănuţ.

Potrivit presei centrale, Cristian Dănuţ Mihai, a fost arestat preventiv, alături de alte 18 persoane, potrivit unei hotărâri a magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Tot la arest a ajuns şi Pollak Bohus, cunoscut drept ”Ben” de la reality show-ul „Insula iubirii”

În acelaşi dosar, alte nouă persoane au primit arest la domiciliu, iar patru au fost plasate în control judiciar.

Procurorii DIICOT au reţinut 33 de persoane în dosarul clanului "Ştoacă", pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care trafic de droguri şi persoane, proxenetism, înşelăciune, influenţarea declaraţiilor, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

 

VIDEO: Fiul lui Mihai Dănuţ reţinut de DIICOT

 

Fiul fostului senator brăilean Mihai Dănuţ, implicat în reţeaua de traficanţi de droguri şi proxenetism, cunoscută sub numele “Ştoacă”. Dacă în primă fază se vorbea despre anumite acuzaţii aduse lui Mihai Cristian Cosmin, în vârstă de 30 de ani, care nu erau confirmate oficial, acum totul a fost scos la iveală, oficial, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Tânărul brăilean, afacerist în Bucureşti, “lucra” intens alături de membrii grupării infracţionale, după cum arată procurorii, el fiind implicat atât în traficul de droguri de risc, cât şi în cele de proxenetism.

În ziua de 6 iunie, procurorii  DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat un număr de 57 percheziţii domiciliare dintre care 51 pe raza municipiului Bucureşti, 7 în judeţul Ilfov şi o percheziţie pe raza judeţului Giurgiu

Fiul lui Mihai Dănuţ a primit şi el “vizita” mascaţilor, chiar tatăl său confirmând faptul că s-a efectuat o percheziţie la domiciliul acestuia, însă nu s-a găsit nimic suspect. Totuşi, după numai o zi, avea să vină vestea proastă: Mihai Cristian Cosmin a fost reţinut pentru 24 de ore, alături de alţi 32 de inculpaţi, toţi urmând să ajungă în faţa Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Numele tânărului brăilean apare în lista inculpaţilor din dosarul “Ştoacă”, acuzaţiile fiind multe şi grave.

Astfel, procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: Voinea Marius, Şaim Petre, Niculae Bogdan Gabriel, Cimpoeru Lucian Florin, Cioarcă Constantin-Gabriel-Dumitru, Bamburic Daniel Ionuţ, Stan Ion, Fieraru Nicolae Cristian, Mandache Dan, Iliescu Alberto Florin, Dumitru Florian, Ionescu Constantin Marius, Mihai Cristian Cosmin, Vasile Vicenţio Giovanni, Stoian Ion, Piteşteanu Romeo IOnel, Niculae Marius Dragoş, Şaim Petre Daniel, Andrei Elena Cristina, Ţoghină Antonela Florenţa, Pîrvulescu Livia, Chihăescu Dragoş Andrei, Georgescu Ana Maria, Stănescu Diana Alexandra, Ionete Alexandra, Pollak Bohus (cunoscut drept “Ben” de la reality show-ul “Insula iubirii”), Pavel Nicoleta, Bazavan Constantin, Martac Vasilica, Chelu Anghel, Vlad Aurelia Ioana, Mincă Nicolae şi Mihai Mircea Florian.

Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, trafic de influenţă, tentativă la înşelăciune, fals în declaraţii, dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, instigare la favorizarea infractorului, cumpărare de influenţă, influenţarea declaraţiilor.

În ziua când s-au efectuat percheziţiile, redactorii l-au contactat telefonic pe fostul senator Mihai Dănuţ care ne-a declarat că fiul său are afaceri legale, fiind vorba despre un service auto, el fiind pasionat de autoturisme. Ne-a spus chiar că şi-a cumpărat un autoturism foarte scump, însă a susţinut că fiul său nu este implicat în “afaceri” cu droguri sau prostituate.”Băiatul este bine. A fost o percheziţie DIICOT, nu s-a găsit nimic. Sunt anumiţi “prieteni” peste tot, care vor să facă rău. El este la un service, se ocupă de maşini, împreună cu alţi doi prieteni, au afaceri. Şi-a luat într-adevăr cea mai extravagantă maşină, dar este pasionat de maşini. Nu se pune problema să se ocupe de proxenetism sau trafic de droguri. Nu îl văd implicat în aşa ceva. Dar am şi eu “prietenii” mei, şi el pe ai lui. De la anumiţi prieteni a pornit totul, 100%. Băiatul a terminat totuşi o facultate, a lucrat la Banca Comercială, acum s e ocupă de afaceri. Dar asta este. Dacă se demonstrează ceva, fiecare trebuie să plătească, nu este nimeni mai presus de lege”, a declarat Mihai Dănuţ. El s-a arătat totuşi deranjat de faptul că, în presă, se face asocierea cu el şi toate ştirile încep cu “fiului fostului senator de Brăila”, astfel că se întreabă cine plăteşte pentru aceste lovituri de imagine. În acest context, după cum ne-a declarat Emilia Meiroşu, deputat independent de Brăila, Mihai Dănuţ s-ar fi retras din activitatea politică a noului partid “Pro România”. Rămâne de văzut acum ce vor decide procurorii DIICOT cu privire la fiul său, şi dacă acesta va ajunge sau nu în spatele gratiilor. În urma percheziţiilor efectuate miercuri, au fost ridicate sume de bani în lei şi euro, diverse recipiente cu urme de pulbere albă, pungi cu plantă uscată, diverse bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie, arme albe, obiecte contondente. Au fost indiponibilizate 11 autoturisme de lux. În imagini apare şi un autoturism de lux, verde la culoare, acelaşi cu care  Mihai Cristian Cosmin apare în fotografiile de pe facebook.

 

Clanul Ştoacă. Infractori, din tată în fiu.

Facem în continuare o prezentare a acuzaţiilor aduse de procurorii DIICOT, membrilor grupării “Ştoacă”. Procurorii arată că, pe parcursul mai multor ani, prin intervenţii succesive din partea organelor judiciare, s-a acţionat  pentru destructurarea unei grupării ce acţiona, cu precădere pe linia traficului ilicit de droguri de mare risc, în municipiul Bucureşti, grupare de tip mafiot, bazată pe relaţii de familie, cunoscută în lumea interlopă sub denumirea de “Ştoacă”. Înaintând în vârstă, cei doi lideri ai grupului infracţional au predat coordonarea grupării fiilor şi nepoţilor acestora care  au început să se implice în coordonarea membrilor grupării, după tiparul predecesorilor lor. “Începând cu anul 2017, lideri de necontestat ai grupării “Ştoacă” au devenit inculpaţii Voinea Marius –zis “Marius Ştoacă”,  Şaim Petre –zis “Petrică Ştoacă”, Niculae Bogdan Gabriel – zis “Bogdan Ştoacă” şi Cimpoeru Lucian Florin, aceştia preluând reţeaua infracţională dezvoltată de predecesorii lor, pe care au perfecţionat-o pentru a obţine venituri consistente, asigurând nivelul de trai al membrilor. La începutul anului 2017, inculpatul Voinea Marius a fugit din ţară, sustrâgându-se unei anchete în curs, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni de criminalitate organizată. Acesta nu s-a mai implicat în comiterea infracţiunilor ce intrau în scopul grupului, limitându-se la “îndrumări” şi “intervenţii” punctuale faţă de ceilalţi membri atunci când între aceştia apăreau conflicte de orice natură. Începând cu anul 2017, cei patru şi-au consolidat poziţia de lideri ai grupării “Ştoacă”, astfel încât persoanele care au fost atrase de către aceştia sau care au apelat la influenţa grupării au acţionat întotdeauna respectând regulile impuse, beneficiind totuşi de libertatea de a-şi dezvolta propriile afaceri ilegale”, arată procurorii.

Cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către inculpaţi în cadrul grupării, în intervalul 2017 – 2018, pe linia traficului de droguri de mare risc a rezultat că, cu ştiinţa inculpaţilor Voinea Marius, Şaim Petre – zis “Petrică Ştoacă”, Cimpoeru Lucian Florin – zis “Luci” şi Niculae Bogdan Gabriel – zis “Bogdan Ştoacă” şi-au împărţit piaţa neagră a drogurilor de mare risc, în vânzarea de cocaină și heroină. Astfel, inculpatul Şaim Petre i-a atras în grupare pe inculpaţii Dumitru Florian – zis “Puiu”, Iliescu Alberto Florian şi Şaim Petre Daniel– zis “Ulă”, iar mai apoi, singur, împreună cu aceştia sau prin intermediul lor, a pus în vânzare cocaină, la preţuri cuprinse între 70-100 euro/gram, în zonele Ferentari, Giurgiului şi Piaţa Reşiţa din municipiul Bucureşti.

Sumele de bani obţinute din vânzarea drogurilor de mare risc erau colectate de către inculpatul Şaim Petre, “locotenţii” săi oprindu-şi doar procent din acestea.

La rândul său, inculpatul Cimpoeru Lucian Florin i-a atras în grupare pe inculpaţii Ionescu Constantin Marius, Vasile Giovanni Vicenţio, Mihai Cristian Cosmin şi Pollak Bohus, iar mai apoi, singur, împreună cu/sau prin intermediul inculpaţilor Ionescu Constantin Marius, Vasile Giovanni Vicenţio şi Pollak Bohus a pus în vânzare cocaină, la preţul de 100 euro/gram, în zona Piaţa Alba Iulia şi centrul vechi din municipiul București. Sumele de bani obţinute din vânzarea drogurilor de mare risc fiind împărţite între cei patru.

 

De la droguri, la trafic de persoane

Inculpaţii s-au apucat apoi să pună pe picioare o altă afacere, din care să iasă bani, fiind vorba despre “fetiţe trimise la produs”. În intervalul 2017 – 2018, cu ştiinţa inculpaţilor Voinea Marius, Niculae Bogdan Gabriel – zis “Bogdan Ştoacă” şi Şaim Petre –zis “Petrică Ştoacă” s-a decis implicarea în afaceri de proxenetism, de la tată la fiu, inculpatul Şaim Petre Daniel – zis “Ulă”, având relaţii în lumea interlopă. Interesul grupării era acela de a obţine avantaje materiale din practicarea prostituţiei de către persoane de sex feminin majore sau minore. “Inculpatul Niculae Bogdan Gabriel – zis “Bogdan Ştoacă”   s-a implicat, alături de inculpata Andrei Elena Cristina în activităţile de transport al victimelor şi ulterior a făcut demersuri pentru a asigura spaţiu de cazare pentru acestea. La rândul său inculpatul Şaim Petre Daniel – zis “Ulă”, cu ştiinţa tatălui său, în scopul obţinerii de venituri, s-a implicat în activităţi de exploatare a persoanelor de sex feminin prin obligarea la practicarea prostituţiei. În activităţile legate de proxenetism s-au  implicat inculpaţii Niculae Bogdan Gabriel – zis “Bogdan Ştoacă” şi Şaim Petre, recrutând şi înlesnind practicarea prostituţiei de către inculpatele Andrei Elena Cristina şi respectiv Ţoghină Antonela Florenţa, iar mai apoi (după aderarea acestora la grupare), oferindu-le protecţia şi sprijinul lor în activităţile infracţionale ca şi proxenete”.

Procurorii mai arată faptul că, tot pe linia proxenetismului, au beneficiat de protecţia renumelui grupării “Ştoacă” şi inculpaţii Cimpoeru Lucian, Mihai Cristian Cosmin şi Chihăescu Dragoş. Aceştia, în intervalul 2017-2018, au înlesnit practicarea prostituţiei de către persoane de sex femeiesc majore pe teritoriul României şi al altor ţări intracomunitare, precum Cehia şi Germania, Inculpatul Şaim Petre făcea deseori schimb de informaţii cu privire la identitatea şi modul în care se prezintă martorele racolate de cei trei, locaţiile în care se află persoanele ce practică prostituţia şi apela la aceştia, în scopul identificării unor locaţii în care persoane apropiate lui să poată întreţine relaţii sexuale contra cost. Totodată, inculpatul Niculae Marius Dragop s-a implicat în cadrul grupării, beneficiind de sprijinul inculpaţilor Voinea Marius şi Niculae Bogdan Gabriel, în activităţi de recrutare şi mai apoi transport şi înlesnirea practicării prostituţiei a persoanelor de sex femeiesc pe teritoriul  Emiratelor Arabe Unite (Dubai) şi Germaniei. Inculpaţii se ajutau între ei şi apelau la persoane cu funcţii, atunci când aveau probleme de natură judiciară.

Cu privire la inculpatul Voinea Marius s-a reţinut că, atunci când, personal sau membrii grupării aveau “probleme cu legea” apela la inculpatul Piteşteanu Ionel (cunoscut cu relaţii în rândul lucrătorilor de poliţie), iar când între acesta şi alţi membrii ai grupării apăreau divergenţe legate de modul în care se finaliza “intervenţia”, intervenea aplanând escaladarea unor posibile conflicte de interese. Procurorii mai arată că, în cursul anului 2017, pentru a putea rezolva favorabil anumite situaţii juridice în care se aflau membrii grupării, la solicitarea acestora, inculpatul Piteşteanu Ionel a apelat la inculpatul  Mincă Nicolae (fost poliţist, în prezent pensionar) şi inculpatul Mihai Mircea Florian (poliţist în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti).

 

Prostituţiei în saloane de masaj erotic

Membrii grupării şi-au recrutat victimele pe care le obligau să se prostitueze, prin metoda “lover boy”, dar foloseau şi violenţa, arată procurorii. Activităţile de prostituţie se desfăşurau în saloane de masaj erotic, pentru a se ascunde adevărată faţă a activităţii de tip infracţional.

Sectorul în care au activat membrii grupării, mai ales după dezincriminarea prostituţiei, a fost cel al saloanelor de masaj, mai ales că în astfel de locaţii se pot desfăşura uşor activităţi de proxenetism sub paravanul aşa numitelor “masaje erotice”. Gruparea a preluat activitatea persoanelor juridice ce aveau ca obiect de activitate “întreţinerea corporală”, iniţial formal, iar mai apoi chiar în calitate de administratori. Se făceau contracte de muncă, în care fetele figurau ca “menajere”. Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că pentru a fi acceptate să “lucreze” în cadrul salonului, fetelor nu li se cerea nicio calificare, mai mult le erau promise cursuri de masaj. “Din probele administrate în cauză rezultă faptul că inculpaţii au înlesnit/determinat practicarea prostituţiei şi au obţinut foloase materiale de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin prin aceea că, în calitate de administratori şi asociaţi ai  SC Amazonia Creativ  SRL au înfiinţat societatea comercială pentru a fi folosită ca paravan al activităţilor de prostituţie şi proxenetism, au contribuit la racolarea clienţilor prin plata publicităţii pe internet, au preluat şi distribuit sumele de bani produse prin activitatea infracţională, au instruit recepţionerele cu privire la racolarea clienţilor la telefon”, mai arată procurorii.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro