Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Emilian Oprea şi Liviu Pintileasa, într-un nou teaser la «De ce eu?»

Noi imagini din filmul despre cazul procurorului Cristian Panait au fost publicate vineri de regizorul peliculei, Tudor Giurgiu, în secvenţele lungmetrajului apărând doi actori ai Teatrului "Maria Filotti", Liviu Pintileasa şi Emilian Oprea. De altfel, Emilian Oprea joacă rolul principal în "De ce eu?", filmul care spune povestea unui tânăr procuror român care a sfârşit tragic la doar 29 de ani.
"Dacă tot nu e încă gata filmul, m-am gândit să vă ţin «în priză» cu nişte clipuri din film. Mai ales că zilele astea se vorbeşte atât de mult despre anii 2000, despre «acoperiţi», politică şi trafic de influenţă.
Făcând documentare pentru film, am găsit multe afaceri interesante, unele uitate, altele îngropate cu bună ştiinţă", a scris regizorul Tudor Giurgiu pe blogul său.
Într-un interviu acordat Mediafax, regizorul Tudor Giurgiu a precizat că filmul "Cristian. De ce eu?" este un proiect de care este "foarte ataşat", afirmând că încearcă să îl lucreze "cât mai neatins de toate conotaţiile politice". "M-aş bucura să schimbe nişte conştiinţe, m-aş bucura să se redeschidă un pic cazul şi discuţiile în jurul cazului, care cred în continuare că a fost foarte rapid clasat şi de fapt cei care au determinat sinuciderea procurorului Panait sunt în continuare liberi şi nechestionaţi", a precizat Giurgiu.
Tudor Giurgiu a explicat că a studiat dosarul privind cazul procurorului Cristian Panait, întâlnindu-se cu mulţi din apropiaţii acestuia. "A durat foarte mult şi lumea cred că trebuie să înţeleagă bine că e un film de ficţiune, el nu este un film documentar. (...) Este un film despre un procuror aflat în faţa unei decizii importante, cum să joace o carte importantă, să dea o soluţie aşa cum i se impune, aşa cum se doreşte, undeva în sferele de sus ale puterii, sau să dea o soluţie pe un dosar aşa cum îi dictează profesia şi normele morale ale meseriei. Asta e dilema morală a filmului", a completat Giurgiu.
"Îmi doream foarte mult să spun o poveste despre dezintegrarea unui om, cum poate un om normal, sănătos şi deştept şi admirat de toată lumea, cum poate în 20 de zile să devină o epavă", a mai declarat acesta.
Filmul îi are în distribuţie pe Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Mihai Smărăndache, Liviu Pintileasa şi Alin Florea.
Cristian Panait a fost un procuror a cărui sinucidere, în 10 aprilie 2002, la vârsta de 29 de ani, a fost intens mediatizată, din cauza suspiciunilor referitoare la presiunile la care ar fi fost supus. Imediat după moartea lui Cristian Panait, s-a bănuit că sinuciderea a fost cauzată de faptul că şefii săi, Ilie Picioruş şi Ovidius Păun, i-au luat dosarul la care lucra, în care procurorul Alexandru Lele era acuzat de corupţie, pe motiv că el intenţiona să dispună neînceperea urmăririi penale. Ministerul Public confirma la acea dată că sinuciderea, prin defenestrare de la etajul unui imobil, a fost cauzată de un "complex de factori psihostresori". Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung afirma că Victor Ponta este principialul suspect al morţii lui Panait. Ponta ar fi fost interesat de înlăturarea lui Panait şi ulterior ar fi fost răsplătit de PSD, cariera sa avansând, notează Wikipedia.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro