Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Doar Piţa a trecut de primul tur la Campionatul European de box U22

pugilistul brăilean va boxa în această seară cu Eskerkhan Madiev din Georgia • marţi, înainte de gala a doua, a avut loc festivitatea de deschidere a competiţiei europene de la Brăila

 

Marţi, în prima zi a Campionatului European de box U22 s-au desfăşurat două gale, iar în prima dintre ele publicul spectator a aplaudat victroria clară şi categorică a brăileanului Marian Piţa în faţa Andrei Sanjura din Republica Moldova. În următorul meci, programat joi în jurul orei 19.00, Marian Piţa, pugilist pregătit de antrenorii Valentin Vrânceanu şi George Perţea va boxa cu Eskerkhan Madiev din Georgia. Cel de-al doilea român care a boxat marţi, Constantin Ionescu a pierdut, cu o decizie de 5-0, meciul din cadrul categoriei 75 kg, disputat în gala a doua, cu englezul Benjamin Whittaker.

Pe ansamblu, primele două gale au programat meciuri modeste şi tot în aceeaşi categorie s-au încadrat şi arbitrajele.

La ora 17.15 era programată conferinţa de presă şi imediat festivitatea de deschidere a competiţiei, însă ambele s-au decalat cam cu trei sferturi de oră pentru că preşedintele EUBC, Franco Falcinelli, a apărut la Polivalentă în jurul orei 18.00. La conferinţa de presă au fost prezente oficialităţile care organizează competiţia continentală la Brăila şi anume preşedintele EUBC, Franco Falcinelli, preşedintele COSR, Mihai Covaliu şi cel al Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea şi şefii administraţiei locale, Marian Dragomir şi respectiv, Francisk Chiriac. “Pentru Brăila este un eveniment deosebit şi mă bucur că oamenii de afaceri au fost alături de administraţia locală în organizarea lui. Este al doilea european care se desfăşoară în România, după cel din urmă cu 48 de ani şi mă bucur că el are loc la Brăila”, a spus cu acest prilej primarul Marian Dragomir.

Suntem bucuroşi că acest campionat se desfăşoară la Brăila şi apreciem ospitalitatea gazdelor. La această ediţie avem un număr mare de participanţi, iar Federaţia Europeană de Box apreciază efortul depus pentru a relansa această tradiţie a boxului în Brăila”, a punctat Franco Falcinelli.

A urmat festivitastea de deschidere a Campionatului European de box U22, una în cadrul căreia, pe acordurile fanfarei Muzicilor Militare a Garnizoanei Brăila, au fost prezentate cele 31 de naţionale participante. De asemenea, organizatorii au oferit spectatorilor câteva momente artistice cu formaţii de dansuri populare ale comunităţilor elene şi ruşilor lipoveni. În finalul festivităţii de deschidere Corul Armonia Brăila a intonat Imnul României.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro