Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Cum s-a făcut stăpân pe o stradă întreagă un şofer de Mercedes

• individul şi-a lăsat maşina, timp de mai multe ore, fix pe mijlocul carosabilului, pe Str. Micşunelelor din cartierul Obor • Poliţia Naţională i-a aplicat o amendă de 580 lei • Poliţia Locală nu a putut lua măsura ridicării maşinii din mijlocul drumului, deoarece consilierii locali întârzie să voteze un regulament cadru pentru astfel de operaţiuni

 

Fenomenul “Ai parcat ca un bou!” are din ce în ce mai mulţi prozeliţi la Brăila şi, coincidenţă sau nu, cei care ies cel mai mult în evidenţă prin tupeu şi lipsa celor 7 ani de acasă, par a fi în special posesorii de maşini scumpe şi puternice. După ce, în urmă cu câteva zile, semnalam cazul unui proprietar de BMW care ocupase dintr-un foc patru locuri de parcare lângă un hipermarket din oraş, ieri a fost rândul unui conducător de Mercedes să “parcheze ca un bou”. Respectivul nu s-a mulţumit cu o simplă parcare de centru comercial, ci a găsit de cuviinţă să blocheze o stradă întreagă cu maşina lui de “şmecher”. Astfel, brăilenii care au circulat, ieri dimineaţă, pe Str. Micşunelelor din cartierul Obor au fost nevoiţi să ocolească, fiecare cum a putut mai bine, ditamai pleaşca de Mercedes lăsată fix pe mijlocul carosabilului. În urma reclamaţiilor primite de la şoferi, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de la Poliţia Locală. Cum şoferul nu binevoia să îşi facă apariţia la faţa locului, agenţii au lăsat o invitaţie pe parbrizul maşinii, invitându-l la sediul instituţiei pentru încasarea cuvenitei amenzi. Între timp, în zonă a venit şi un echipaj al Poliţiei Naţionale, care a început să facă măsurători, în vederea tragerii la răspundere a şoferului tupeist. Cum-necum, după atâta tam-tam, a apărut şi individul bănuit că a încurcat cu bună-ştiinţă circulaţia. După o discuţie cu respectivul, poliţiştii au stabilit că fapta nu poate fi încadrată ca infracţiune, rezumându-se la aplicarea unei amenzi în valoare de 580 de lei.

În aceste condiţii, Poliţia Locală a renunţat să îl mai cheme pe individul în vârstă de 31 de ani la sediu, pentru sancţionarea conform hotărârilor de Consiliu Local Municipal aflate în vigoare. “În mod normal, la felul cum era parcată acea maşină, ar fi trebuit urcată pe platformă şi luată din zonă, iar proprietarul să plătească amendă pentru a o putea recupera. Deocamdată, la Brăila nu se poate aplica o astfel de măsură, pentru că nu s-a votat în CLM un regulament cadru pentru ridicarea maşinilor de pe domeniul public. Vechiul regulament nu mai este valabil, deoarece între timp s-a modificat legislaţia, schimbându-se categoriile de vehicule care pot fi ridicate. Dacă înainte puteau fi luate inclusiv cele expuse la vânzare pe domeniul public, în prezent mai pot fi ridicate doar maşinile care încalcă normele legale de staţionare”, ne-a explicat Ciurea Seny, şeful Serviciului Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro