Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Cultivatorul de cannabis VINOVAT

Costel Dumitru, 49 de ani, depistat cu peste jumătate de kilogram de cannabis la domiciliu, şi-a recunoscut vinovăţia, iar Tribunalul Brăila l-a condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare • acesta are de efectuat şi muncă în folosul comunităţii

 

Reţinut şi arestat pentru trafic de droguri de risc de către procurorii DIICOT Brăila, Costel Dumitru, de 49 de ani, a decis că este mai bine să îşi recunoască vinovăţia. Brăileanul care avea o adevărată plantaţie de cannabis la domiciliu, mai exact o “recoltă” de 600 de grame, a scăpat cu închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Are însă nişte obligaţii şi dacă nu stă cuminte riscă să fie trimis în spatele gratiilor.

Judecătorii Tribunalului Brăila au admis recent acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brăila cu inculpatul Dumitru Costel cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. “Condamnă inculpatul la pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 Cod Penal. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Stabileşte ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Municipal Brăila – Serviciul de utilitate publică, administrare şi gospodărire locală Brăila ori în cadrul Consiliului Local Municipal Brăila – Serviciul de utilitate publică Seroplant Brăila. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege. Dispune revocarea măsurii arestului preventiv a inculpatului Dumitru Costel”, este soluţia dată de Tribunalul Brăila.

Instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis la data de 07.04.2017, dacă acesta nu este reţinut sau arestat în altă cauză, fiind dedusă din pedeapsa principală de 2 ani şi 6 luni închisoare, durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 06.04.2017 la zi.

 

Droguri confiscate şi distruse

Instanţa a dispus şi confiscarea de la inculpat a unor bunuri depuse la camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Brăila. Este vorba despre toată aparatura folosită de inculpat pentru a crea condiţiile optime pentru cultivarea cannabisului. pe listă sunt trecute următoarele: 21 recipiente din plastic cu fertilizatori/stimulatori lichizi de creştere a plantelor; 4 ventilatoare electrice; 2 lămpi electrice; 2 transformatoare electrice; 1 dezumidificator electric; 1 ventilator electric prevăzut cu un burlan flexibil din aluminiu; 1 burlan flexibil din aluminiu; 1 filtru de aer; 1 termostat; 3 articole electronice (cântar, termometru, aparat măsurare pH); 1 tabelă cu menţiuni şi un înscris de utilizare fertilizatori/stimulatori de creştere a plantelor.

Prin dispoziţie a instanţei, au fost confiscate, pentru a fi distruse, şi cantităţi de droguri, cu păstrarea de contraprobe. Este vorba despre cantităţile de 225 grame cannabis, 52,7 grame cannabis şi 5,3 grame cannabis (contraprobă), rămase în urma efectuării analizelor de laborator; cantităţile de 102,6 grame plante cannabis şi 6,4 grame fragmente de plante cannabis (contraprobă); -cantitatea de 1,3 grame cannabis, rămasă în urma efectuării analizelor de laborator, toate acestea fiind depuse la camera de corpuri delicte din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Inculpatul a fost obligat şi la plata sumei de 3.680 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

 

Procurorii i-au făcut o “vizită” traficantului de droguri

La data de 6 aprilie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Costel Dumitru, în vârstă de 49 ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Potrivit procurorilor: “în perioada mai 2016 - aprilie 2017, în mod repetat, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Dumitru Costel a cultivat droguri de risc, fără drept, înfiinţând mai multe culturi de cannabis la domiciliul său precum şi la subsolul unei locuinţe în care locuia fără forme legale. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpatul a modificat ilegal instalaţia electrică a locuinţei, pentru a disimula consumul mare de energie necesar administrării culturii”.

În ziua respectivă, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila (SCCO), au efectuat şi o percheziţie la locuinţa inculpatului, situată pe raza municipiului Brăila. Oamenii legii au descoperit, cu acest prilej, “o cultură in-door de cannabis cu 23 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, cultivate în ghivece, precum şi instalaţii necesare întreţinerii culturii, îngrăşăminte şi alte substanţe utile dezvoltării acesteia”, precum şi cantitatea de 626 de grame de cannabis, pregătită pentru comercializare.

Inculpatul Costel Dumitru a fost atunci reţinut 24 de ore, pe ordonanţă emisă de procurorii DIICOT, după care a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro