VIDEO: Cercetările ştiinţifice ale Aurorei Simionescu, subiectul unui mini-documentar al NASA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Cercetările ştiinţifice ale Aurorei Simionescu, subiectul unui mini-documentar al NASA

Astrofizicianul român Aurora Simionescu, fiica primarului municipiului Brăila, a apărut într-un filmuleţ documentar marca NASA. Mai exact, ultimele sale cercetări au constituit tema mini-documentarului intitulat "Ingredientele speciale ale ... Pământului".
Aurora Simionescu, alături de o echipă de cercetători de la Agenţia Spaţială din Japonia, a reuşit să demonstreze că unele elemente care întreţin viaţa pe Pământ se regăsesc şi în Univers, în gazul dintre galaxiile ce formează constelaţia "Fecioarei".
Astfel, chiar dacă nu s-a identificat încă o planetă asemănătoare cu Pământul, elementele chimice care întreţin viaţa se regăsesc în Univers, mai exact în constelaţia "Fecioarei". Totul a fost posibil cu ajutorul satelitului "Suzaku", pe care agenţia japoneză l-a lansat în spaţiu, iar recent şi-a încheiat misiunea cu succes. Rezultatele cercetării efectuate de Aurora Simionescu şi echipa sa au fost transpuse într-un mini-documentar realizat pe înţelesul tuturor.
Luna trecută, un alt satelit numit "Hitomi" a fost lansat în spaţiu pentru a continua cercetările efectuate de brăileancă şi, cine ştie, poate să identifice chiar o planetă cu viaţă.
Fiica primarului Aurel Simionescu a urmat cursurile Colegiului Naţional "Gh. M. Murgoci", iar în clasa a XI-a a fost selectată pentru o bursă de un an în Statele Unite ale Americii. Şi-a descoperit pasiunea pentru astrofizică în liceu, iar studiile de licenţă le-a urmat în domeniul astrofizicii, la "Jacobs University" Bremen din Germania. Doctoratul l-a obţinut în aceeaşi ţară şi în acelaşi domeniu, după care a câştigat o bursă de trei ani la NASA. De aproximativ 2 ani, aceasta lucrează la Agenţia Spaţială din Japonia.
Printre descoperiri se numără cea din anul 2008, când Aurora a reuşit să identifice o bucăţică de univers: un filament cosmic. Pentru asta a primit, în acelaşi an, titlul de "Omul Anului" în România. În anul 2015, a fost unul dintre cei 13 români incluşi în topul celor 100 de inovatori din Europa Centrală şi de Est.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro