Astrofizicianul român Aurora Simionescu, fiica primarului municipiului Brăila, a apărut într-un filmuleţ documentar marca NASA. Mai exact, ultimele sale cercetări au constituit tema mini-documentarului intitulat "Ingredientele speciale ale ... Pământului".
Aurora Simionescu, alături de o echipă de cercetători de la Agenţia Spaţială din Japonia, a reuşit să demonstreze că unele elemente care întreţin viaţa pe Pământ se regăsesc şi în Univers, în gazul dintre galaxiile ce formează constelaţia "Fecioarei".
Astfel, chiar dacă nu s-a identificat încă o planetă asemănătoare cu Pământul, elementele chimice care întreţin viaţa se regăsesc în Univers, mai exact în constelaţia "Fecioarei". Totul a fost posibil cu ajutorul satelitului "Suzaku", pe care agenţia japoneză l-a lansat în spaţiu, iar recent şi-a încheiat misiunea cu succes. Rezultatele cercetării efectuate de Aurora Simionescu şi echipa sa au fost transpuse într-un mini-documentar realizat pe înţelesul tuturor.
Luna trecută, un alt satelit numit "Hitomi" a fost lansat în spaţiu pentru a continua cercetările efectuate de brăileancă şi, cine ştie, poate să identifice chiar o planetă cu viaţă.
Fiica primarului Aurel Simionescu a urmat cursurile Colegiului Naţional "Gh. M. Murgoci", iar în clasa a XI-a a fost selectată pentru o bursă de un an în Statele Unite ale Americii. Şi-a descoperit pasiunea pentru astrofizică în liceu, iar studiile de licenţă le-a urmat în domeniul astrofizicii, la "Jacobs University" Bremen din Germania. Doctoratul l-a obţinut în aceeaşi ţară şi în acelaşi domeniu, după care a câştigat o bursă de trei ani la NASA. De aproximativ 2 ani, aceasta lucrează la Agenţia Spaţială din Japonia.
Printre descoperiri se numără cea din anul 2008, când Aurora a reuşit să identifice o bucăţică de univers: un filament cosmic. Pentru asta a primit, în acelaşi an, titlul de "Omul Anului" în România. În anul 2015, a fost unul dintre cei 13 români incluşi în topul celor 100 de inovatori din Europa Centrală şi de Est.