VIDEO: Buricea îşi vrea averea înapoi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Interlopul a cerut Judecătoriei ridicarea sechestrului

VIDEO: Buricea îşi vrea averea înapoi

percheziţiile efectuate de DIICOT Brăila în octombrie 2017, în scopul destructurării unui grup infracţional specializat în trafic de persoane şi proxenetism, l-au afectat serios şi pe Marian Buricea • interlopul a cerut la Judecătoria Brăila încetarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile, însă instanţa i-a spus “Pas” • în soluţia instanţei se arată că sechestrul asupra bunurilor petentului Buricea Marian a fost instituit prin ordonanţa din data de 26 octombrie 2017 a DIICOT Brăila • pe 25 octombrie, poliţişti de crimă organizată, sub coordonarea procurorilor, au efectuat zeci de percheziţii în municipiul Brăila şi alte două judeţe, precum şi într-o localitate din Germania • percheziţiile l-au vizat şi pe Marian Buricea, el fiind cel care asigura protecţia grupării puse pe picioare de finul său, Tudorache Mihai • captura procurorilor a fost impresionantă: sute de mii de euro, autoturisme de lux, şalupe, bijuterii scumpe, telefoane mobile de ultimă generaţie

 

Sechestrul pe avere pus de procurorii DIICOT Brăila, în urma percheziţiilor din octombrie 2017, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane şi proxenetism, îi cam dau bătăi de cap lui Marian Buricea, fiul liderului grupării din Brăiliţa, Dumitru Buricea. Nemulţumirea interlopului reiese din acţiunea deschisă în instanţă, prin care solicită exact încetarea acestui sechestru. Este vorba despre o cauză ce are ca obiect “contestarea măsurii asigurătorii”, înregistrată la Judecătoria Brăila şi care deja a fost soluţionată în defavoarea petentului. Concret, interlopul a cerut Judecătoriei Brăila încetarea măsurii asigurătorii a sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, însă instanţa i-a respins cererea. Sechestrul asupra bunurilor lui Buricea Marian a fost instituit prin ordonanţa din octombrie 2017 a DIICOT Brăila. Acum, Buricea a formulat contestaţie împotriva măsurii dispuse de prima instanţă, însă tot nu a obţinut câştig de cauză. “Respinge ca inadmisibilă cererea de încetare de drept a măsurii asigurătorii a sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile a petentului Buricea Marian instituit prin ordonanţa din data de 26.10.2017 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizatăşi Terorism - Biroul Teritorial Brăila”, este soluţia Judecătoriei Brăila de la sfârşitul lunii ianuarie. În urma contestaţiei, cauza a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila, iar magistraţii au dat, recent, soluţia: “Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de contestatorul Buricea Marian, împotriva încheierii pronunţate la data de 28.01.2019 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila în dosarul nr. 9494/196/2018•. Menţine ca fiind legală şi temeinică hotărârea instanţei de fond. Obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate în prezenta cauză. Definitivă”.

Reamintim că, la sfârşitul lui octombrie 2017, poliţiştii de crimă organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat zeci de percheziţii în municipiul Brăila şi alte două judeţe, precum şi într-o localitate din Germania. Interlopul Buricea a fost şi el “vizitat” de mascaţi, deoarce gruparea pusă pe picioare de Tudorache Mihai, finul său, lucra fix sub protecţia naşului, după cum au stabilit anchetatorii. Captura procurorilor a fost una impresionantă: sute de mii de euro, autoturisme de lux, şalupe, bijuterii scumpe, telefoane mobile de ultimă generaţie, laptopuri şi multe alte bunuri de valoare.

 

Reţeaua de proxeneţi din Brăiliţa

Descinderi de amploare au avut loc în data de 25 octombrie 2017, în municipiul Brăila, cei vizaţi fiind proxeneţi din grupări interlope cunoscute de oamenii legii.

Mai multe cartiere din municipiu au fost răscolite de “mascaţi” ai Poliţiei şi Jandarmeriei Brăila, în cadrul anchetei ce a vizat destructurarea unei grupări de proxeneţi, din care făceau parte apropiaţi ai unor interlopi din Brăiliţa, printre care se număra chiar fiul liderului Dumitru Buricea, în speţă Marian Buricea. Traficanţii de carne vie făceau bani pe spatele unor tinere naive, obligate să practice prostituţia în mai multe ţări din Europa. Dacă îndrăzneau să se opună, fetele erau maltratate, apoi exploatate sexual, arătau anchetatorii.

S-au efectuat 34 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost puse în aplicare 110 mandate de aducere. De asemenea, au mai fost ridicate sume importante de bani – lei şi valută- şi bunuri. Anchetatorii au pus sechestru pe maşinile de lux ale proxeneţilor, dar şi pe unele imobile şi conturi bancare. Acţiunea a vizat atât municipiul, cât şi judeţele Galaţi şi Dâmboviţa, plus localitatea Karlsruhe din Germania. Membrii grupării sunt acuzaţi de infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila.

După cum au stabilit procurorii DIICOT, încă din primăvara anului 2012, un brăilean, protejat de naşul său, adică membru al familiei Dumitru Buricea din Brăiliţa, a pus pe picioare o grupare infracţională din care mai făceau parte alte patru persoane. Gruparea racola tinere din familii amărâte şi le trimitea “la produs” în Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia şi Spania. Un an mai târziu, la grupul infracţional au aderat şi alte persoane. “Membrii grupului au urmărit racolarea, transportul, cazarea şi exploatarea unor victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obţinerea unor importante venituri materiale”, se arăta în comunicatul emis de DIICOT.

După efectuarea percheziţiilor, pe site-ul DIICOT a fost postată o filmare în care se observa cum poliţiştii de la Serviciul Acţiuni Speciale au descins la o vilă impunătoare din cartierul Brăiliţa, care ar aparţine, potrivit unor surse, chiar lui Marian Buricea, fiul lui Dumitru. De asemenea, au fost filmate “bijuteriile” pe patru roţi, pe care anchetatorii au pus sechestru.

 

Doi proxeneţi arestaţi

În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT, şase suspecţi au fost reţinuţi şi duşi la instanţă cu propunere de arestare. Era vorba despre Tudorache Mihai, finul lui Marian Buricea, Moldoveanu Marius Alin, Stoinescu Robert, Vlad Cosmin Dumitrel, Sava Valentin, Moldoveanu Ştefănică Cristian. În final, doar două persoane au fost arestate preventiv, fiind vorba despre Stoinescu Robert Florentin şi Tudorache Mihai. La scurt timp, aceştia au reuşit să scape de arest.

Chiar dacă numele lui Marian Buricea apărea printre cei vizaţi de procurori, totuşi acesta nu apare în lista inculpaţilor. Are însă sechestru pe bunuri, în condiţiile în care face cerere la instanţă să înceteze această măsură.

În martie 2018, procurorii DIICOT Brăila l-au trimis în judecată pe finul lui Marian Buricea, Mihai Tudorache, zis “Iţă” şi pe alţi 15 membri ai grupării din Brăiliţa, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism. Procurorii au disjuns cauza şi au dispus continuarea cercetărilor faţă de încă zece indivizi acuzaţi de proxenetism. Marian Buricea va fi anchetat pentru camătă.

Este vorba despre inculpaţii: Mădălin Antohi, Costel Cristian Bogdan, Laurenţiu Cătălin Bogdan zis “Laly', Ionel Constantinescu, Raimond Angheluş Gutui, Forin Iarca, Valentin Matei, Marius-Alin Moldoveanu, Ştefăniţă Cristian Moldoveanu, Ramona Constanţa Salveţ, Valentin Sava zis “Mutu”, Robert Florentin Stoinescu, Erol Cosmin Streche, Mihaela Tudorache, Mihai Tudorache şi Cosmin-Dumitrel Vlad. Aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, proxentism, spălare de bani (Antohi), trafic de persoane (Stoinescu), şantaj (Tudorache, Stoinescu) şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu (Costel Bogdan şi Florin Iarca). Procurorii au solicitat instanţei de judecată confiscarea banilor câştigaţi ilegal - euro, dolari şi lei - şi dovediţi de transferurile monetare efectuate din străinătate. Numai de la patru inculpaţi, instanţa urmează să ia peste jumătate de milion de euro, în afară de lei şi dolari (Mădălin Antohi, 182.400 euro, Robert Florentin Stoinescu 160.650 euro, Marius Alin Moldoveanu 112.500 euro şi Costel Cristian Bogdan 93.700 euro).

Concomitent, procurorii DIICOT au disjuns cauza şi au dispus continuarea cercetărilor faţă de naşul lui Tudorache, Marian Buricea (suspectat de camătă), faţă de Robert Florentin Soinescu (falsificare de valori străine şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor) şi faţă de alte zece persoane suspectate de proxenetism.

Dosarul este în curs de judecată pe rolul Tribunalului Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro