Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Braconieri “pescuiţi” de jandarmi la Trecerea Bac Stânca

în week-end, doi bărbaţi aflaţi într-o barcă scoteau din apă plase de pescuit, momentul fiind surprins de oamenii legii •  aceştia aveau două plase tip trifilament, în lungime totală de 30 metri fiecare, şi cantitatea de 19,38 kg peşte din speciile plătică şi şalău • un alt bărbat a fost prins în pădurea de pe malul Dunării cu 6 plase tip monofilament

 

Mai mulţi braconieri, dotaţi cu plase tri şi monofilament au picat în plasa jandarmilor la sfârşitul săptămânii trecute. Doi braconieri au fost prinşi în zona Trecerii Bac Stânca, având două plase de pescuit, altul fiind depistat pe malul Dunării cu 6 plase monofilament.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au desfăşurat acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona Trecere Bac Stânca – Insula Mare a Brăilei. Vineri, în jurul orei 8.50 s-a constatat că doi bărbaţi aflaţi într-o barcă scot din apă plase de pescuit, iar în momentul când aceştia au acostat la mal s-a procedat la legitimarea lor. “În barca «Laguna 480» numiţii T.D. şi M.M. aveau un număr de 2 (două) plase tip trifilament, în lungime totală de 30 metri fiecare şi ochiul plasei de 40x40 mm precum şi cantitatea de 19,38 kg peşte din speciile plătică şi şalău”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei Transporturi Navale Brăila în vederea întocmirii procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, şi “producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008.

Cantitatea de peşte a fost predată către o societate comercială pentru valorificare. Plasele, Barca Laguna 480 şi actul de sesizare întocmit au fost preluate de lucrători din cadrul Poliţiei Transporturi Navale Brăila.

Cei doi nu au fost singurii prinşi de jandarmi. Tot în cursul zilei de vineri, în jurul orei 9.00 a fost interceptată o altă persoană de sex masculin ce se deplasa dinspre pădure către malul Dunării. Bărbatul avea asupra sa o ladă în care erau

 mai multe plase de pescuit tip monofilament. “În urma verificărilor făcute s-a constat că numitul  M.I. avea asupra sa o ladă cu un număr de 6 (şase) plase tip monofilament cu următoarele dimensiuni: 3 (trei) plase monofilament în lungime totală de 50 metri şi ochiul plasei de 40x40 mm, 1 (una) plasă monofilament  în lungime totală de 40 metri şi ochiul plasei de 40x40 mm şi 2 (două) plase monofilament  în lungime totală de 25 metri şi ochiul plasei de 40x40 mm”, au mai transmis reprezentanţii Jandarmeriei Brăila. Cel depistat a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila pentru întocmirea procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de OUG 23 /2008.  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro