Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Braconieri în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

Dădeau la peşte scump, cu plase, chiar în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei. Este cazul a patru bărbaţi care au pescuit ilegal şi au intrat pe mâna jandarmilor brăileni chiar în timpul acţiunii. Vineri, 29 ianuarie a.c., efective din cadrul Jandarmeriei Brăila, în colaborare cu lucrători de la Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, au desfăşurat o misiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol.
"Cu acest prilej, au fost depistaţi patru barbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 37 ani, cărora le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere sau folosire de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, respectiv deţinere fără documente legale a peştelui", se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacţiei de către reprezentanţii Jandarmeriei Brăila.
În cadrul operaţiunii din Balta Mică, alte şapte persoane au fost avertizate cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul pescuitului în arii protejate. Oamenii legii au ridicat în vederea continuării verificărilor trei plase în lungime de aproximativ 250 metri, iar peştele, din speciile crap şi plătică, pe care l-au găsit în bărcile celor patru braconieri, a fost ridicat şi predat unei societăţi comerciale specializate.
"Amintim pe această cale că Parcul Natural Balta Mică a Brăilei este zonă protejată şi are zone în care accesul persoanelor este strict interzis, dacă nu există acordul Administraţiei Parcului sau nu sunt însoţite de persoane autorizate din cadrul acestei instituţii", a susţinut Gelu Găureanu, şeful pazei de la Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro