Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Autorităţile din Brăila, în alertă de grad zero din cauza unui vânător

• cinci vulpi moarte, descoperite sâmbătă, în jurul prânzului, în spatele spălătoriei auto de lângă fosta fabrică de covoare, a produs panică în rândul locuitorilor cartierului Viziru • locatari ai blocurilor din vecinătate au imortalizat scena groazei şi au postat imaginile pe facebook • autorităţile s-au autosesizat, numai că, până să ajungă la faţa locului, cadavrele au dispărut • după ore bune de anchetă poliţiştii au concluzionat că cele cinci vulpi fuseseră vânate legal de proprietarul spălătoriei auto, pe un fond de vânătoare din judeţul Brăila

 

Imagini de coşmar, cu cinci cadavre de vulpi, aruncate la colţul unei clădiri, au fost postate şi apoi distribuite masiv de brăileni, sâmbătă, pe reţelele de socializare. Nişte copii din zonă au făcut macabra descoperire, au imortalizat scena şi au dat drumul imaginilor pe facebook. Din aproape în aproape, din comentariile utilizatorilor s-a aflat şi locul unde fuseseră aruncate cadavrele - în spatele spălătoriei auto de lângă fosta fabrică de covoare, la câţiva metri de un parc de jocă. Direcţia Sanitar Veterinară a intrat imediat în alertă şi a ajuns la faţă locului, dar, surpriză, în jurul orei 15.00, vulpile nu mai erau acolo. Şi nimeni nu ştia cum au dispărut. Cert era că nu intervenise serviciul de ecarisaj din subordinea SUPAGL, lucru confirmat de viceprimarul Doiniţa Ciocan. Oricum, a ţinut să precizeze Ciocan, ecarisajul n-ar fi luat nicio măsură fără să anunţe DSV, la acel moment nefiind cunoscute cauzele morţii celor cinci vulpi. Iar primul gând al veterinarilor a fost acela ca animalele să nu fi fost cumva afectate de virusul rabiei, cel care provoacă turbarea, o situaţie extrem de crititcă pentru întreg judeţul. Ce-i drept, în urma dicuţiilor cu martorii, directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, a presupus că vulpile ar fi fost omorâte prin împuşcare, dar în lipsa cadavrelor nicio presupunere nu era sigură. “Am venit să le luăm, să le ducem la laborator, să facem analize contra rabiei, dar nu le-am găsit....Clar că au fost aduse... Aşa cred, că au fost aduse şi aruncate aici. După urmele de sânge probabil că au fost împuşcate. Poliţia ar trebui să vină să ia declaraţii, de la copii, de la adulţi, dacă au văzut, pe cine au văzut”, a declarat Gicu Drăgan la faţa locului.

Iar poliţia s-a autosesizat şi a demarat o anchetă. “În urma cercetărilor din teren, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase au ajuns la concluzia că vulpile au fost vânate legal de către proprietarul terenului unde au fost găsite (spălătoria auto de lângă fosta fabrică de covoare). Acesta a prezentat autorizaţia de vânătoare şi urmează ca în cursul zilei de mâine să se prezinte la sediul IPJ cu toate autorizaţiile pentru definitivarea cercetării”, ne-au precizat surse din cadrul IPJ Brăila.

Cum nu a mai existat nicio suspiciune de boală, inspectorii veterinari şi-au încheiat “misiunea”, cazul nemaifiind de interes pentru ei.

Mai mult, ne-au explicat poliţiştii, pentru că au fost rezultatul unei acţiuni legale, vulpile sunt proprietatea vânătorului, el fiind cel care după apariţia fotogarafiilor pe reţelele de socializare a ridicat cadavrele şi le-a adăpostit într-o magazie.

Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro