Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Au sărbătorit Naşterea Domnului cu petarde

în aceste zile de sărbătoare, poliţiştii de la Biroul Arme au fost în acţiune şi au confiscat este 5.000 de articole pirotehnice • şi jandarmii au depistat două persoane care comercializau petarde şi artificii în Radu Negru şi în Piaţa Halelor din municipiu • în acţiunile lor au fost însoţiţi şi de inspectorii de muncă brăileni care derulează o campanie la nivel naţional

 

De sărbători, mulţi brăilenii s-au apucat să facă “afaceri” cu materiale pirotehnice, pe care le-au scos la vânzare sau le-au folosit, fără a avea dreptul. Au avut însă ghinion, pentru că poliţiştii şi jandarmii au stat la pândă.

În perioada 23-26 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe raza de competenţă în vederea identificării persoanelor care deţin şi comercializează fără drept materiale pirotehnice. Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5.341 de petarde şi 81 de artificii zburătoare, ce fac parte din categoriile F2 şi F3.

De precizat că şi Inspecţia Muncii împreună cu inspectoratele teritoriale de muncă derulează în aceată perioadă, până în data de 6 ianuarie 2018, o campanie naţională de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice. “Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în  jurul acestor depozite”, ne-a declarat Liviu Arhire, inspectorul şef al ITM Brăila. Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila.

Astfel, poliţiştii vor continua în această perioadă să efectueze acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Reprezentanţii IPJ reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

 

Jandarmii au confiscat peste 1.000 de petarde şi artificii de la doi «comercianţi»

În ziua de 24 decembrie 2017, în jurul orei 10.25, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, care se afla în misiune, s-a autosesizat în momentul în care a observat un bărbat ce comercializa materiale pirotehnice la intersecţia străzilor Aleea Ştiinţei cu Radu Negru, din municipiu. Jandarmii l-au legitimat pe individ, care s-a dovedit a fi un brăilean în vârstă de 30 ani. Acesta din urmă deţinea într-o maşină de culoare albă, marca Dacia, 8 cutii cu articole pirotehnice a câte 100 bucăţi, fiecare marca Pirat cu trei focuri, 47 cutii articole pirotehnice a câte 60 bucăţi, fiecare marca Picolo Corsar, 43 artificii zburătoare luminoase marca Banana Blue Color şi 33 artificii zburătoare marca Magical Shot.

O jumătate de oră mai târziu, un alt echipaj de jandarmi a observat o femeie ce vindea petarde şi artificii, în Piaţa Halelor din municipiu. Oamenii legii s-au autosesizat şi au legitimat-o pe individă, fiind vorba tot despre o brăileancă, în vârstă de 49 ani. Aceasta îşi ţinea “marfa” în pungi de plastic şi o comercializa trecătorilor din zonă. Jandarmii au ridicat 3 cutii cu articole pirotehnice a câte 100 bucăţi fiecare marca Corsair cu trei focuri, 10 cutii cu articole pirotehnice a câte 60 bucăţi fiecare marca Corsair cu un foc, 11 petarde marca Tropic Circo Blitz, 12 petarde marca Fire Show şi 5 artificii luminoase marca Cactus Rain.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport şi folosire de materiale explozive executate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995.

Cei doi indivizi care vindeau articole pirotehnice au fost predaţi lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro