VIDEO: Apă roşiatică la Însurăţei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

VIDEO: Apă roşiatică la Însurăţei

• mai mulţi cititori ne-au trimis poze şi filmări prin care vor să demonstreze că au existat episoade în care prin reţeaua publică s-a furnizat populaţiei din localitate apă care numai potabilă nu părea: avea culoare brun-roşiatică, sau brun-cenuşie 

 

Ecourile nemulţumirilor locuitorilor oraşului Însurăţeri cu privire la calitatea apei potabile continuă să reverbereze după publicarea, în cursul săptămânii trecute, a unui articol pe această temă în cotidianul nostru. Astfel, am primit pe adresa redacţiei poze şi chiar filmări care arată că, cel puţin la data la care au fost realizate, prin reţeaua de apă a oraşului a fost livrat populaţiei un lichid care mai mult aduce cu ape reziduale decât cu apă potabilă.

Mai precis, într-una dintre pozele despre care aminteam mai devreme, un cititor din Însurăţei ne arată un recipient de tip PET în care susţine că a stocat apa care a curs la robinet. Lichidul cu pricina are culoarea unui ceai destul de tulbure, de culoare brun-roşiatică. Mesajul care însoţeşte pozele este următorul: “Aceasta este apa potabilă ce curge la robinetele din oraşul Însurăţei. (...) Aşa... ca să vadă şi primarul ce bem noi, amărâţii care nu ne permitem să cumpărăm apă plată”. Totuşi, respectivul reclamant nu a precizat şi data când s-a înregistrat acest incident în reţeaua de apă a oraşului.

Un alt cititor ne-a trimis un filmuleţ de circa 2 minute, datat 8 noiembrie 2016, în care se vede cum la robinetul din baia locuinţei reclamantului, curge o apă având o culoare ciudată, total nespecifică apei potabile. Bărbatul explică în filmare că încearcă să se spele pe ochi şi pe dinţi, dar că nu are curaj să facă acest lucru, dată fiind culoarea ciudată a lichidului care curgea la robinet. “Cum să mă spăl cu aşa ceva? Oare chiar nu vede nimeni, o instituţie? ... Este a doua oară luna aceasta când se întâmplă aşa ceva!”, comentează cu năduf realizatorul filmuleţului respectiv.

Reacţiile cititorilor vin după publicarea în ediţia de miercuri, 15 martie, a unui articol curprinzând reclamaţia unui om de afaceri din Însurăţei care a atras atenţia, printre altele, asupra calităţii apei potabile în localitate. Mai precis, reclamantul a prezentat un document de analiză fizico-chimică şi microbiologică a unei mostre de apă prelevate din reţeaua publică din Însurăţei din care reieşeau depăşiri la o serie de indicatori de calitate a apei. Contactată de reporterii “Obiectiv”, conducerea CUP Dunărea Brăila - operatorul unic de servicii de apă-canal-epurate din judeţul nostru - a explicat că analizele oficiale, realizate atât la laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică, dar şi în cel aparţinând companiei, au ieşit bune, concluzia de fiecare dată fiind aceea că apa este potabilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro