• îmbrăcaţi în costum tradiţional, peste 100 de elevi şi profesori au dansat pe ritmuri de muzică populară pentru a marca împlinirea celor 650 de ani de atestare documentară a oraşului
Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu” Brăila, în colaborare cu Palatul Copiilor Brăila, Casa de Cultură Brăila şi Cercul Militar Brăila, au sărbătorit împlinirea celor 650 de ani de atestare documentară a oraşului într-un mod inedit: un flash-mob pe ritmuri de muzică populară.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 20 ianuarie, în sala de festivităţi ai şcolii, unde s-au reunit peste 100 de elevi ai şcolii (elevi ai ciclului primar şi ansamblul “Flori de tei”) şi dansatori din formaţiile de dansuri populare “Pandelaşul”, Ansamblul Folcloric “Garofiţa” şi formaţiile de dansuri din comuna Râmnicelu şi Comuna Viziru.
“«Pentru noi, în copilărie, Brăila era ceva care ţinea de hora de zâne, de fantastic şi fabulos. Toate poveştile pe care le auzisem de la cei bătrâni despre Terente, despre Codin, despre inimaginabila bogăţie a Brăilei ne-au captat închipuirea. Brăila este povestea de care nu voi scăpa niciodată, atât de frumoasă, construită de marii oameni care s-au născut în cuprinsul ei», aşa vorbea marele maestru Fănuş Neagu despre oraşul nostru. Pentru că 20 ianuarie 1368 este ziua în care găsim în paginile istoriei prima atestare documentară a Brăilei, pe 20 ianuarie 2018, noi, Şcoala Gimnazială «Fănuş Neagu», împreună cu colaboratorii noştri, am marcat acest eveniment printr-un moment de flash-mob, cadrul muzical fiind asigurat de acorduri ale muzicii populare autohtone”, a afirmat prof. Roxana Vasile, directorul unităţii de învăţământ.
Activitatea face parte dintr-un şir de evenimente desfăşurate de Şcoala “Fănuş Neagu” în cadrul Proiectului Judeţean “Cu prietenii prin oraşul salcâmilor”, aflat la a III-a ediţie. Proiectul îşi propune să promoveze valorilor culturii brăilene.