Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Victoria in fata ex-divizionarei A reprezinta un mare balon de oxigen pentru braileni

CF Braila: Budur - Ghidarcea, Pelin, Calin, Cristofan - Olenic, S. Marin (min. 65: Ochia), Macare, Sandru (min. 74: Posteuca) - M. Munteanu, Feizula (min. 51: Girleanu)
Antrenor: Ionel Iuga
FCM Bacau: Manea - David, Geaman, Isac (min. 72: Dobirceanu) - Taban, Mavriche, Spiridon, Beceru (min. 39: Trofin), I. Matei - Doltea (min. 53: Verdes), Tanasa
Antrenor: Cristian Popovici
Arbitri: Alexandru Deaconu (Bucuresti) - Adrian Lungu (Alexandria) si Dan Nitu (Turnu Magurele)
Arbitru de rezerva: Luciliu Zaharia (Braila)
Observator FRF: Marin Lazarescu (Bucuresti)

Putinii spectatori care au sosit simbata pe Municipal au fost placut impresionati de prestatia echipei favorite. CF Braila nu a mai aratat ca o echipa blocata psihic, plafonata, ci ca una pe masura adversarei. Astfel ca la finalul obisnuitei perioade de tatonare, Macare a centrat perfect, iar Sandru l-a executat pe Manea.
Vis sau realitate, CF Braila conducea cu 1-0 si nimanui nu-i venea sa creada ca acestia erau jucatorii cu care se obisnuisera deja.
Titularizat in premiera, Marius Munteanu, juniorul din propria pepiniera, a centrat in minutul 21 pentru 2-0, insa Feizula a alunecat in momentul sutului si portarul advers a rasuflat usurat.
Echipa gazda a avut insa si o mare sansa de a nu primi un gol, in minutul 35, situatie care poate ar fi schimbat soarta meciului. Actiunea care putea duce la restabilirea egalitatii s-a derulat dupa o lovitura libera bine executata de Matei si l-a avut in prim-plan pe atacantul oaspetilor Tanasa, care a primit o minge cadou de la Budur, dar nu a gasit spatiul portii de la numai 3-4 metri.
Dirijate de pe margine de Iuga si din teren de "veteranul" Tudorel Pelin, gazdele reiau actiunile ofensive catre poarta adversa, obtin un corner cu opt minute inainte de finalul primei reprize si autorul golului, Sandru, devine servant la reusita lui Ghidarcea care mareste astfel avantajul la 2-0.
Momentele de euforie ale echipei brailene au fost insa speculate de bacauani, Taban a redus din diferenta si cel putin teoretic relansa partida.

Posteuca ar fi putut aduce linistea in tabara gazdelor inca din minutul 78

Cu toate ca, pe undeva, firesc de altfel, se instaurase o usoara stare de nervozitate dupa primirea golului, pauza a fost un sfetnic bun pentru braileni de aceasta data, poate si pentru ca in afara de interventia antrenorului au venit si incurajarile lui Huseyin Tekinalp. Investitorul turc a urmarit partida din camera de transmisie, alaturi de crainicul stadionului Dumitru Lupescu. La pauza a coborit la cabina gazdelor dupa care a revenit si a urmarit meciul cu sufletul la gura, dar increzator in sansele brailenilor.
Cu toate ca se astepta o replica mult mai viguroasa din partea oaspetilor, CF Braila a fost pina la urma echipa care a stiut sa joace la rezultat. Mai mult, ea ar fi putut chiar sa-si mareasca avantajul in aceasta parte a meciului.
La citeva secunde dupa ce a fost introdus in teren, la prima atingere a balonului, Girleanu a sutat violent si Manea a fost nevoit sa faca eforturi serioase pentru a devia balonul de la vinclu.
In urma unei actiuni personale, acelasi jucator a fost blocat in extremis in minutul 68 de Geaman.
CF Braila putea sa marcheze si sa incheie conturile in minutul 78, cind Macare a dat o pasa de gol, insa Posteuca nu si-a putut depasi conditia de fundas, incercind o executie extrem de pretentioasa in locul uneia simple, dar eficiente, in conditiile in care nu-l avea ca adversar decit pe portarul bacauan.
Ultima faza notabila a meciului s-a derulat cu 2-3 minute inainte de finalul partidei, cind gazdele au beneficiat de o lovitura libera, executata aproape perfect de Tudorel Pelin, fara insa a modifica tabela.
Meciul s-a incheiat cu o victorie extrem de importanta pentru braileni care astfel reintra cu sanse mai mult decit teoretice in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Ionel Iuga: "A fost cel mai bun joc din tur"

Foarte bucuros, dar epuizat dupa o partida extrem de dificila, antrenorul brailean s-a declarat pentru prima data de la venirea sa ca principal pe banca echipei CF Braila, multumit de joc si bineinteles de rezultat.
"A fost ultimul joc pe teren propriu din turul campionatului si dupa parerea mea a fost unul dintre cele mai bune ale noastre, tinind cont de citeva criterii: daruire, disciplina tactica si eficacitate.
De data aceasta, jucatorii au fost motivati si pot spune ca un rol determinant l-a avut Huseyin Tekinalp care i-a incurajat si le-a dat incredere in fortele lor. Jucatorii au simtit acest lucru si au demonstrat, printr-o daruire exemplara, ca pot realiza si rezultate de acest gen. Ma bucur foarte mult de succesul pretios pe care l-am obtinut si de evolutia buna a juniorului brailean Munteanu, caruia i-am dat o sansa, iar el a fructificat-o. Nu este exclus ca in jocul de la Botosani sa mai apara in echipa si Pascu, un alt junior din propria pepiniera", a declarat Ionel Iuga la finalul partidei.

"Cina cea de taina de la Bosfor"

Putini credeau in sansele CF-ului de a mai cistiga vreo partida in acest final de tur, mai cu seama ca brailenii aveau de infruntat o echipa de top, FCM Bacau. Poate acestea au fost considerentele pentru care nu a venit nici o personalitate marcanta simbata la Stadionul Municipal, nu ca atunci cind aveam peformante si toata lumea se batea cu caramida in piept ca ajuta fotbalul brailean.
Singurul care a crezut in sansa echipei CF Braila a fost Huseyin Tekinalp. Pentru ca Braila sa nu se faca de ris in fata arbitrilor si a echipei vizitatoare, investitorul turc a platit o suma de bani LPS-ului pentru ca, pe perioada partidei, sa ajunga apa calda la stadion, altfel brigada de arbitri ar fi avut parte de un tratament de Campionat Judetean, adica echiparea la foc automat si "vira", cum spun marinarii, pe la casele lor.
Huseyin Tekinalp i-a invitat vineri seara pe jucatorii braileni la Bosfor si a purtat cu ei o discutie ce avea sa devina constructiva, mai ales ca aceasta s-a repetat si simbata dimineata tot la un ceai.
Psihologul Huseyin a reusit astfel ceea ce multi nu credeau: sa le redea jucatorilor increderea in propriile forte si acest lucru s-a vazut in teren. CF Braila a avut o evolutie mult peste media din campionat, si-a dorit victoria mai mult decit adversara sa si a obtinut-o.
Concluzia este una singura: cina cea de taina de la Bosfor a dat roade.
La finalul meciului, Huseyin Tekinalp a spus doar atit: "Dumnezeu a fost astazi cu noi. Nimeni nu se astepta ca Braila sa cistige in fata Bacaului, minunea s-a produs insa. De fapt, nu este o minune este doar rodul muncii tuturor jucatorilor".

Steaua Braila a cerut aminarea propriului joc pentru a o incuraja pe CF Braila

La citeva minute de la inceperea partidei, la Stadionul Municipal au sosit jucatorii formatiei Steaua Braila, formatie care activeaza in seria I a Campionatului Judetean de fotbal. Impreuna cu antrenorii Serban Trofin si Florin Latu, jucatorii imbracati in treningurile de prezentare au luat loc la tribuna a doua si au incurajat echipa fanion a orasului pina aproape de finalul partidei pe care aceasta a cistigat-o in fata FCM-ului din Bacau. De altfel, jucatorii au fost aceia care au dorit aminarea propriului meci cu trei ore pentru a putea fi alaturi de echipa fanion a orasului in tentativa ei de a obtine un rezultat pozitiv in fata ex-divizionarei A.
Cu un sfert de ora inainte de finalul meciului de pe Municipal, formatia patronata Huseyin Tekinalp a plecat spre Corbu Nou pentru disputa cu Unirea Maxineni, partida vizionata - ca si celelalte din acest tur de campionat - si de investitorul turc.
Huseyn Tekinalp a avut astfel parte simbata de doua bucurii: victoria CF-lui si cea a echipei sale din cadrul careia spera sa mai iasa citiva fotbalisti de talia lui Jardel.
Steaua Braila a cistigat cu 3-1 in fata Unirii din Maxineni, golurile invingatorilor fiind marcate de Marius Daniel Subtirica, Marius Iorga si Alin Martinescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii