Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie se pregăteşte pe Faleza Dunării pentru competiţiile din 2020

• atletul veteran brăilean cu cele mai multe maratoane bifate din România are un nou obiectiv: să intre în clubul  maratoniştilor care au cel puţin 50 de astfel de competiţii în America

 

Atletul veteran cu cele mai multe maratoane bifate din România, brăileanul Victor Ilie, se pregăteşte deja de pe 1 iunie pentru competiţiile care se vor mai desfăşura în acest an în ţară şi străinătate. Din cauza pandemiei de coronavirus, Victor Ilie nu a mai putut concura în acest an la maratonul de la Cluj care trebuia să se desfăşoare pe 3 aprilie şi nici la cel de pe 1 Mai de la Constanţa. Ambele au fost anulate. Ceea ce i-a dat însă planurile peste cap a fost faptul că şi cele patru maratoane din Statele Unite ale Americii, care urmau să aibe loc începând cu 6 iunie, s-au anulat. Iar în urma acestei decizii brăileanul a pierdut banii pe care i-a trimis pentru a putea participa.

“Eram acceptat la maratoanele de la Denver din Colorado, la Ohio, Dakota şi Iowa şi bineânţeles că am plătit taxele de participare. Sunt bani pierduţi. Biletul de avion m-a costat 1000 de euro şi am primit am primit un voucher echivalent cu această sumă. Dacă biletul pe care îl voi procura atunci când voi dori să merg pe aceeaşi rută va costa mai puţin restul banilor nu mi se vor mai restitui”, ne-a declarat Victror Ilie.

Atletul brăilean se pregăteşte acum intens pe Faleza Dunării în speranţa că va putea reveni în competiţii cât mai repede.

“Probabil că la finalul acestei luni sau cel mai târziu la începutul lui iulie se vor relua competiţiile. În acest sport se pot respecta foarte bine toate regulile. Startul se poate da în serii, fiecare aleargă în ritmul lui, timpul realizat de fiecare concurent contează în clasamentul general sau pe categorii de vârstă. Abia aştept să se reia concursurile”, a explicat maratonistul.

Acesta a mai spus că nu a renunţat la competiţiile din America şi că în luna august va încerca să ajungă la 6 maratoane care se vor desfăşura în 6 zile, în 6 state.

“Există un club al maratoniştilor care au cel puţin 50 de astfel de competiţii în America. Eu am acum doar 34 şi vreu să intru în acest club. Sper să pot ajunge în America în acest an. În august sunt 6 maratoane la care vreau să ajung dar nimic nu mai poate fi sigur. Deocamdată ştiu că ele vor avea loc şi sper să nu se anuleze”, a mai spus Victor Ilie.

Atletul veteran brăilean a bifat în acest an cel de-al 303-lea maraton. Acesta a participat în luna februarie la cea de a 9-a ediţie a Maratonului Zăpezii de la Râşnov, competiţie la startul căreia s-au aliniat 20 de sportivi. Nu s-au alcătuit clasamente ci s-a făcut doar o propagandă pentru mişcarea în aer liber.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro