Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie a participat la 12 maratoane în 2014

Atletul veteran brăilean Victor Ilie a participat la 12 maratoane şi ultramaratoane în 2014 şi a atins cota de 181 competiţii de acest gen. Ilie şi-a început sezonul competiţional pe 15 februarie cu ediţia a III-a a maratonului "Zăpezii" de la Râşnov, iar pe 21 martie s-a clasat pe locul al şaselea din 49 de concurenţi la categoria sa de vârstă la Jerusalem Marathon.
"Puteam să obţin un loc pe podium la categoria mea de vârstă, dar după numai două zile trebuia să iau startul la maratonul de la Roma, ediţia a 20-a, unde îmi doream o evoluţie bună şi am reuşit să închei cu bine cursa din Italia", a explicat Victor Ilie.
Pe 13 aprilie atletul brăilean a luat startul la maratonul internaţional de la Cluj, iar după numai şase zile a ocupat locul al optulea din 300 de concurenţi la Old Mutual TWO Oceans un ultramaraton care s-a derulat pe distanţa de 56 km la Cape Town. În mai, Victor Ilie a participat la trei competiţii, Marathon Europa la Tg. Mureş, Marathon Regal - ediţia a III-a şi la ultramaratonul Transilvania unde a avut de parcurs 100 de kilometri.
În luna iunie, brăileanul a participat la maratonul de la Mont Blanc, pe 14 iunie la maratonul Aradului - ediţia a IV-a, şapte zile mai târziu la maratonul "Ştafeta carpaţilor", iar pe 28 iunie la maratonul de noapte de la Novi Sad.
"La fiecare maraton mi-am propus să trec linia de sosire şi am reuşit. Cel mai frumos a fost cel de la Cape Town. Startul s-a dat la ora 9.00 dimineaţa şi s-a alergat în centrul vechi al oraşului, pe piatră şi pentru că erau foarte mulţi privitori m-am simţit foarte bine. La Bran a fost un adevărat tur de forţă pentru că trebuia să parcurgem distanţa de 100 de kilometri în 30 de ore pentru a puncta. A plouat tot timpul, ne-am luptat cu zăpada, al cărei strat era pe alocuri destul de gros, am avut şi porţiuni cu gheaţă. Noaptea m-am rătăcit, însă m-a ajutat un coleg de suferinţă care avea GPS. Dar trebuie să recunosc că fiecare maraton a avut istoricul lui. Şi concursurile din ţară sunt spectaculoase ca traseu şi dacă nu eşti bine pregătit nu poţi ajunge la linia de sosire. Până acum am bifat 181 de maratoane, iar până la finalul anului în curs vreau să mă apropii de cifra 190, sper să fiu sănătos ca să-mi pot realiza obiectivul", a mai spus Victor Ilie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro