Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie, liderul maratoniştilor din România

Atletul Victor Ilie este liderul maratoniştilor din ţara noastră, la toate capitolele. Brăileanul a luat startul în 206 de maratoane şi la toate a trecut linia de sosire, a alergat în 58 de ţări, de pe şase continente, fiind de departe sportivul cu cele mai multe competiţii de acest gen din România. În urmă cu puţin timp, Victor Ilie a bifat competiţia cu numărul 206. La a 21-a ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti, unde au participat peste 10.000 de sportivi din 55 de ţări, brăileanul a reuşit să se claseze pe primul loc la categoria sa de vârstă, secţiune la care au concurat 2 finlandezi, un nigerian, un italian, un algerian, dar şi români. "Mă bucur foarte mult că am câştigat la grupa mea de vârstă, dar şi pentru faptul că, la Bucureşti, am ajuns la cota 206, iar victoria o dedic colegilor mei de muncă de la Distrigaz Sud, deoarece eu am reprezentat compania Engie. Au fost 21-a de ediţii şi la toate am participat cu rezultate foarte bune", a declarat Victor Ilie. Cel mai important eveniment din viaţa sportivului brăilean s-a derulat însă pe 14 iunie, la Braşov. La această competiţie Victor Ilie a atins pragul de 200 de maratoane la care a participat şi la care a trecut linia de sosire. Cu acest prilej, colegii de la Ro Club Maraton i-au făcut o surpriză plăcută. "Colegii mei de la club mi-au făcut o mare surpriză la competiţia jubiliară, mi-au oferit un tort şi multe alte cadouri specifice sportului pe care îl practicăm. Ce să spun, au fost momente minunate petrecute împreună şi sper să le repetăm şi atunci când voi ajunge la borna cu numărul 300. Până în prezent am alergat în 58 de ţări şi la acest capitol vreau să ating cifra 100", a precizat Victor Ilie. Maratonistul brăilean a luat startul în acest an la mai multe maratoane şi pe majoritatea le-a câştigat, bineânţeles, la categoria sa de vârstă. Cea mai lungă deplasare din 2015 a fost cea din Patagonia, însă a meritat efotul depus, spune atletul.
"Am făcut 3 ore până la Roma apoi am mers 14 ore până la Los Andes. Din acest oraş m-am îmbarcat într-un autocar şi am traversat Argentina de la est la vest, am făcut în jur de 21 de ore şi jumătate până la destinaţie. După trei zile şi trei nopţi de mers cu avionul şi autocarul, a patra noapte am alergat la ultramaratonul - Patagonia Run. Au fost 189 de sportivi la start, dar au încheiat cursa cam 150, cred eu. După 19 ore şi 37 de minute am trecut linia de sosire, am fost primul la categoria mea de vârstă şi al 69-lea în clasamentul general. Trebuie să menţionez faptul că ei au declarat că distanţa parcursă a fost de 100 de kilometri, însă, în realitate, au fost 104 kilometri. A fost un traseu greu, cu mari diferenţe de nivel, însă organizarea a fost ireproşabilă, consider că am făcut o alegere bună când am decis să concurez la această competiţie", a explicat Ilie.
În 2015 Victor Ilie a mai fost primul în clasamentul general la supermaratonul "Pe aici nu se trece", desfăşurat între Mărăşeşti şi Mărăşti, cursă care a măsurat 46 de kilometri, s-a clasat tot pe primul loc în Oman, la maratonul Măcinului, dar a avut clasări meritorii şi la concursurile din Vietnam, Lituania şi Singapore.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro