Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie, campion european la maraton

• maratonistul brăilean a făcut echipă la Campionatele Europene de Masters Marathon Running cu Stan Turcu și Andrei Petru Condurache • echipa României a realizat această performanță la categoria de vârstă plus 70 ani • Victor Ilie, Viorel Stan și Alexandru Moldoveanu au alergat și la Maratonul Unirii de la Focșani • Victor Ilie a bifat cu acest prilej cel de-al 331-lea maraton la care a participat

 

În ultima decadă a lunii ianuarie, la Funchal, în Madeira, s-au

desfășurat Campionatele Europene de Masters Marathon Running. O competiție la care, la categoria de vârstă plus 70 ani, echipa României, formată din brăileanul Victor Ilie, Stan Turcu - un ex brăilean plecat de 50 de ani în București - și Andrei Petru Condurache (Valul lui Traian), a cucerit medalia de aur.

“A fost o competiție reușită pentru că am câștigat-o la categoria plus 70 ani și mi s-a umplut inima de bucurie când ni s-a cântat imnul României”, ne-a declarat maratonistul Victor Ilie.

Brăileanul cu cele mai multe maratoane în palmares din România a povestit cum a ajuns să concureze la acest european dar și că organizatorii le-au interzis celor de pe podium să aibă în mână drapelul țării sale. Victor Ilie a menționat modul în care echipa României a reușit să-i păcălească pe organizatori.

“Am ajuns la acest European de maraton la invitația Federației Române de Atletism, dar pe banii mei. Cred că am cheltuit în jur de 500 de euro. Consider că a meritat efortul. Cu o seară înainte de concurs, în cadrul unei festivități, au defilat delegațiile participante. Traseul a fost frumos, am alergat pe țărmul oceanului Atlantic, am vizitat muzeul lui Cristiano Ronaldo, CR7, cum este cunoscut atacantul portughez. Dar a fost foarte cald. Am avut și un gust amar deoarece organizatorii nu ne-au permis să ridicăm în sus steagul țării noastre, dar tot i-am păcălit pentru că în echipa noastră unul a fost îmbrăcat în echipament roșu, unul în galben și unul în albastru. Frumos dar obositor, pentru că după competiția de la Madeira, imediat am plecat spre România. Am ajuns în țară și a doua zi dimineață am plecat spre Focșani, pentru a participa la Maratonul Unirii”, a continuat maratonistul brăilean.

 

Ilie a alergat la maratonul de la Focșani

Victor Ilie a luat startul la cea de a 7-a ediție a Maratonului Unirii, una cu caracter simbolic, care s-a desfășurat la 164 de ani distanță de la Unirea Principatelor. Lungimea traseului a fost de 42 de km și s-a alergat pe granița existentă în anul 1859, între Moldova și Muntenia.

“Startul s-a dat din Piața Unirii din Focșani, nu înainte ca invitații la competiție, în număr de 10, să danseze, apoi s-a intonat imnul României. Trecerile peste Râul Milcov de la Câmpineanca și Odobești au fost pe ritmurile melodiei Hora Unirii. Trei maratoniști am fost din Brăila, eu, Viorel Stan și Alexandru Moldoveanu. Fiecare a alergat cu un drapel, iar unul dintre participanți a avut un drapel din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La kilometrul 41, în fața Mausoleului Eroilor din Focșani, 15 copii din Focșani, Adjud, Bistrița Bârgăului ni s-au alăturat și au participat la cursa populară până la linia de sosire, tot în Piața Unirii Focșani. La sosire am fost întâmpinați de locuitorii orașului Focșani și de reprezentanți ai administrației locale. Toți am primit diplome și medalii”, a mai spus Victor Ilie.

Pentru maratonistul brăilean, aceasta a fost competiția cu numărul 331 bifată în palmaresul său.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro