Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie, atletul veteran cu cele mai multe maratoane din România

• brăileanul a participat la 29 de maratoane şi a ajuns la cota 300 la finalul anului 2019 • în luna ianuarie 2020, atletul veteran brăilean a concurat la două astfel de competiţii, în Bahamas şi Trinidad Tobago

 

Brăileanul Victor Ilie este în continuare atletul veteran cu cele mai multe maratoane la activ din România. În 2019, Ilie a participat la 29 de astfel de competiţii şi la finalul anului şi-a realizat obiectivul: a acumulat 300 de maratoane.

Nai mult, în luna ianuarie a acestui an Victor Ilie a mai participat la două maratoane internaţionale şi a ajuns la cota 302. O performanţă pe care atletul veteran brăilean doreşte să şi-o îmbunătăţească în 2020.

Pe data de 19 ianuarie, atletul a concurat la Bahamas, iar pe 26 ianuarie în Trinidad Tobago şi la ambele competiţii s-a clasat pe podium. La primul concurs a ocupat locul al doilea la categoria sa de vârstă, iar în Trinidad Tobago a obţinut locul al treilea.

“Anul 2020 a început foarte bine pentru mine, cu două podiumuri la tot atâtea concursuri. La Nassau, pe pe insula idilică a capitalei Bahamas, a fost foarte cald, dar peisajul splendid. Plaje cu nisip alb şi foarte mulţi turişti. Anul acesta au fost foarte mulţi concurenţi, în jur de 2000. De aceea foarte greu am găsit un loc de cazare. Am găsit o cameră la un hotel cu 97 de dolari pe noapte dar a trebuit să achit şi 100 de dolari ca garanţie. Rezultatul a fost însă unul foarte bun, am ocupat locul al doilea. Maratonul s-a încheiat cu un carnaval, specific zonei. În Trinidad Tobago organizatorii ne-au asigurat transportul din oraş la locul unde s-a

desfăşurat competiţia şi apoi ne-au dus înapoi la hotel. Aici am ocupat locul al treilea, dar la concurenţă cu sportivi mult mai tineri”, ne-a declarat Victor Ilie.

Primul maraton la care a concurat Victor Ilie în 2019 a fost cel din Israel, care a avut loc pe 20 ianuarie. După numai patru zile brăileanul a luat startul la ediţia a IV-a a Maratonului Unirii de la Focşani, competiţie care face parte din Ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România şi istoria ei”. În februarie, Ilie a participat la un singur concurs, Maratonul Zăpezii de la Râşnov. Luna următoare, chiar în ultima zi din martie, Victor Ilie a luat startul la Maratonul Nisipului de la Mamaia, iar pe 21 aprilie a concurat la Cluj Napoca. Brăileanul a reuşit să câştige ambele concursuri la categoria sa de vârstă.

 

O lună în Statele Unite ale Americii

 

De pe 27 aprilie şi până pe 19 mai 2019, Victor Ilie a participat la 7 maratoane în tot atâtea state americane. Periplul american a început la Cedro Peak Trail Run din Now Mexico, competiţie organizată în oraşul Tigeras. A urmat Wisconsin Marathon, unde a ocupat locul al treilea cu un timp bun, 4:48:29 ore, Lake Wobegon Trail din Minesota, Pin Tree State – Main, Maple Leaf – Vermont, Nutmeg State – Conecticut, Gate City – New Hemsire.

“Au fost 7 maratoane în 24 de zile dar am stat cam o lună în America. Am alergat din 2 în 2 zile la ultimele cinci concursuri. Traseele au fost foarte frumoase, am alergat prin parcuri şi rezervaţii. Trebuie să remarc faptul că americanii sunt foarte bine organizaţi din toate punctele de vedere. Am avut plăcuta surpriză ca la New Mexico să mă întâlnesc cu un român care participa la o competiţie de ciclism”, a explicat Victor Ilie.

În luna mai, Victor Ilie a participat la maratonul internaţional de la Braşov, iar în iunie a bifat alte patru competiţii, cele de la Braşov, Sibiu, Timişoara, unde deşi a concurat la plus 50 de ani s-a clasat pe primul loc, şi la Roşia Montană.

Pe 15 iulie, brăileanul a concurat la Buff Epic Trail Marathon în Spania, iar după numai şase zile a luat startul la Andora Ultra Trail.

Ultrasilvania Maraton pe distanţa de 105 km între Deva şi Sarmizegetusa a fost ultima competiţie din iulie. Pe 6 august, Ilie a participat la maratonul “Pe aici nu se trece” de la Mărăşeşti, pe 8 august a luat startul la competiţia de la Astana în Kazahstan unde s-a clasat pe locul al treilea, iar pe 10 a ocupat poziţia a doua, la HTE Maraton de la Vatra Dornei. A urmat semimaratonul de la Brăila şi maratoanele de la Chişinău, Casablanca din Maroc, Bucureşti, Sulina, Istambul, Arad. Cel de-al 300-lea maraton din palmaresul său a fost cel de pe data de 1 decembrie 2019.

“Astana m-a impresionat, se aseamănă cu Dubay-ul. Un concurs cu o dificultate mare a fost cel din Catalunia, un maraton montan cu diferenţe mari de nivel. Au fost la un moment dat căţărări de câte 2-3 km. Foarte greu a fost şi la Sarmizegetusa, unde organizatorii m-au impresionat prin faptul că la linia de sosire fiecare concurent primea câte o o bandă lungă de aproape jumătate de metru pe care era scris numele lui. Mă bucur că am fost sănătos şi mi-am îndeplinit obiectivul pe 2019, acela de a participa la 300 de maratoane, acum doresc să îmi îmbunătăţesc acest record”, a mai spus Victor Ilie.   

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro