Mergi la conţinutul principal

Victor Ilie a ajuns la cota de 226 maratoane bifate

• atletul veteran brăilean a alergat în 68 de ţări, pe cinci continente • în 2016, Ilie a obţinut mai multe clasări pe podium la categoria sa de vârstă

 

În anul recent încheiat atletul veteren Victor Ilie a bifat 17 maratoane şi un semimaraton, ajungând să bifeze, per total, 226 de maratoane în 68 de ţări. Brăileanul, care a alergat în cariera sa de sportiv pe cinci continente, a început sezonul 2016, pe 24 ianuarie în Italia şi l-a încheiat cu un loc trei şi un loc patru la maratoanele care au avut loc pe 27 noiembrie, respectiv 4 decembrie, în Panama şi Costa Rica.

Ilie şi-a început anul competiţional, în ianuarie, la maratonul de la Messina din Italia, iar după ce şi-a făcut astfel “încălzirea”, în februarie, pe 6, a câştigat ultramaratonul Pedestres Region de Murcia Los Alcazares. La finalul lui februarie a bifat Maratonul Zăpezii. Pe 10 aprilie, Victor Ilie s-a clasat pe locul al doilea la competiţia internaţională care a avut loc la Cluj Napoca, o săptămână mai târziu a câştigat maratonul internaţional de la Chişinău, iar pe 24 martie a luat startul la Dusseldorf. În mai, atletul veteran brăilean a participat la cursele de la Sinaia, Copenhaga, Arad, Braşov şi la semimaratonul de la Bucureşti unde a ocupat primul loc la categoria sa de vârstă. Ilie a încheiat pe prima poziţie cursa de 50 km de la Kathmandu West Valey Rim şi pe poziţia a doua la cea de la New Delhi. Şi tot pe locul al doilea s-a clasat şi la maratonul montan de la Kazbegi, care a avut loc pe 4 septembrie. O săptămână mai târziu, atletul brăilean a luat startul şi la cursa care a avut loc la Medelin. Pe 9 noiembrie Victor Ilie a câştigat maratoul internaţional de la Bucureşti, iar o lună mai târziu s-a clasat pe trei, în Panama. La ultimul maraton, cel din Copsta Rica de la San Jose, brăileanul a ocupat poziţia a patra.

A fost un an foarte bun. Am concurat la 18 maratoane, însă numărul competiţiilor ar fi putut fi mult mai mare dacă reuşeam să mă înscriu şi să-mi procur în timp util biletele de avion. Pentru anul în curs am în plan mai multe maratoane. Sper să fiu sănătos ca să pot participa”, ne-a declarat Victor Ilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro