Mergi la conţinutul principal

Victimele de la Colectiv, pomenite la 7 ani de la tragedie

• în ajunul comemorării a șapte ani de la tragedia de la Clubul „Colectiv”, în care au pierit 64 de tineri, inclusiv doi brăileni și o gălățeancă, și alți câteva sute au fost răniți, ierarhul Dunării de Jos s-a rugat pentru familiile îndoliate și pentru sufletele celor dispăruți prea devreme • „Mângâie, Doamne, familia Valentinei din Galați, cea a Loredanei și cea a lui Andrei, din municipiul Brăila!”, a spus ierarhul • duminică, 30 octombrie, victimele de la Colectiv au fost pomente în toate lăcașurile de cult din România

 

Ierarhul Dunării de Jos a postat, sâmbătă seară, un emoționant îndemn la solidaritate cu familiile tinerilor dispăruți, în chip tragic, în urmă cu șapte ani, la Clubul „Colectiv” din capitală, în care au pierit și doi brăileni. Duminică, după Sfânta Liturghie, în toate bisericile din România, inclusiv în cele de la Dunărea de Jos, au fost oficiate parastase de pomenire a victimelor de la „Colectiv”. 

„Este foarte important să ne unim cu toate familiile îndoliate după cutremurătorul accident mortal, de acum șapte ani, de la Clubul „Colectiv”. Îndeosebi mângâie, Doamne, familia Valentinei din Galați, cea a Loredanei și cea a lui Andrei, din municipiul Brăila! Lacrimile de acum șapte ani, participând cu durere la înmormântarea lor, se regăsesc în inimă, dar din ele răsare o lumină a credinței în mântuire. Prin moarte violentă, Domnul i-a chemat mai aproape în lumina Lui. Îi pomenim! Să învățăm din jertfa lor, să fim mai atenți cu viața noastră și cea a semenilor noștri, toți pentru toți, cu ajutorul lui Dumnezeu! Dumnezeu să-i odihnească cu drepții! Amin”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, îndemnându-i pe credincioși să se roage pentru sufletele morților de la „Colectiv”.

Duminică, 30 octombrie, Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat - la Biserica „Sf. Nicolae - Broșteni”, din capitală, situată aproape de locul tragediei - o slujbă de pomenire pentru victimele incendiului de la „Colectiv”. Programul liturgic a inclus slujba parastasului, săvârșită în curtea sfântului lăcaș, la Monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureștilor, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. La ora 13.00, a fost oficiată Slujba parastasului în fața fostului Club „Colectiv”, de un sobor format din 10 preoți. Cu acest prilej a fost depusă o coroană de flori și din partea Părintelui Patriarh Daniel.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro