Mergi la conţinutul principal

Victime colaterale în scandalul dopajului atleţilor ruşi

Trei foști înalți responsabili ai forului atletismului mondial (IAAF), puși sub acuzare de justiția franceză, au recunoscut că manevrele lor au permis ca 23 de atleți ruși dopați să scape de suspendare, a precizat Eliane Houlette, șefa Parchetului național financiar francez. Astfel, cei 23 au putut participa la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, şi la Mondialele de atletism organizate un an mai târziu.
Houlette a adăugat că responsabilii puşi sub acuzare au explicat atitudinea lor de atunci „prin dorința de a nu crea un scandal înaintea Jocurilor Olimpice, în momentul în care se negocia un contract cu un sponsor important, precum și drepturile de televizare pentru Mondialele din 2013", desfășurate în Rusia.
Anterior, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko , a susţinut că raportul publicat de comisia independentă de anchetă a Agenției mondiale antidoping (AMA) este „foarte politic" și pare să arate că AMA „vrea cu orice preț să demonstreze ceva". Raportul „ridică multe întrebări care sugerează că acest lucru este foarte politic", a declarat Mutko. Raportul semnalează „un colaps total al structurilor de conducere și o lipsă totală de responsabilitate a IAAF, precum și lipsa de voință politică de a confrunta Rusia cu adevărata dimensiune a dopajului în rândul atleților săi". „Ei vor cu orice preț să demonstreze ceva", a adăugat el, fără să precizeze pe cine vizează.
Federația rusă de atletism este suspendată din 13 noiembrie de IAAF, la patru zile după publicarea de către comisia de anchetă a AMA a primei părți a raportului său asupra atletismului rus. Iar pentru a spera să meargă la Rio, Rusia va trebui să obțină ridicarea acestei suspendări de către Consiliul IAAF, a cărui următoare reuniune va avea loc în martie, la Cardiff, în Țara Galilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro