In ceea ce priveste hidroizolatia, viceprimarul a tinut sa sublinieze ca toata lumea ar trebui sa stie ca aceasta se face la tot blocul o data si e platita de toti locatarii, in conformitate cu suprafata indiviza care le revine.
Controale cu preaviz
"Administratorii nostri nu le spun oamenilor ce zice legea. Si anume ca daca faci hidroizolatia in alt mod decit toata o data, este ilegal si ca asociatia va plati. In mod normal, fiecare proprietar, fie ca locuieste la ultimul nivel sau nu, are obligatia de a duce la cunostinta conducerii asociatiei de proprietari starea de degradare a acoperisului printr-o cerere scrisa, in care solicita luarea masurilor necesare. Apoi se va convoca o sedinta, iar o comisie va verifica starea acoperisului. Constatarea facuta la fata locului va fi adusa la cunostinta tuturor proprietarilor. Totodata, administratorul si presedintele vor aduce la cunostinta proprietarilor spre analiza si aprobare ofertele unor firme specializate, urmind ca acestia sa decida firma care se va ocupa de lucrare. Proprietarii vor trebui sa contribuie la fondul de reparatii sau la costul lucrarii, dupa caz. Dar absolut toti. La finalizarea lucrarilor se va face receptia lucrarii, dupa ce, in prealabil, s-a efectuat proba prin inundare. Asa se face si asa trebuie facut".
Vicele Tilea a tinut sa precizeze ca daca pina acum Corpul de control al Primariei a dat amenzi doar la case, pina la sfirsitul anului vor incepe verificarile si la asociatiile de proprietari: "Sa nu creada cineva ca am uitat de blocuri. Sint 800 de asociatii de proprietari in Braila. Ii vom lua pe rind si vom aplica amenzi acolo unde ii gasim in neregula cu aspecte ca cel legat de hidroizolatie. Sa nu creada careva ca ma joc!"