Mergi la conţinutul principal

Viceprimarul Doiniţa Ciocan, rezultat negativ la COVID-19

• după ce a intrat în contact cu un angajat al Primăriei Brăila care avea COVID-19, viceprimarul Doiniţa Ciocan a primit rezultatul testului: negativ • aceasta ne-a precizat, ieri, că s-a testat la o clinică privată din Galaţi şi că de astăzi revine la lucru • Ciocan a insistat că nici până în ziua de astăzi nu a primit directive clare din partea DSP sau a Centrului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Cătălin Boboc, privind procedurile pe care trebuia să le urmeze

 

O veste bună pentru viceprimarul Doiniţa Ciocan - rezultat negativ la testul COVID-19. Aceasta ne-a informat ieri că s-a testat vineri la o clinică din Galaţi, a primit rezultatul, astfel că de astăzi va reveni la treabă. Chiar şi aşa, Ciocan nu a ratat ocazia să îşi manifeste dezamăgirea privind modul în care au acţionat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila şi Centrul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Cătălin Boboc. Viceprimarul susţine că a primit doar o directivă verbală din partea DSP Brăila de a sta trei zile în izolare, săptămâna trecută, după ce a intrat în contact direct cu un angajat al Primăriei care a contractat noul coronavirus. Neavând niciun document scris sau indicaţii clare cu ce anume are de făcut, aceasta ne-a precizat că a luat decizia de a-şi lua câteva zile din concediul de odihnă. Mai mult, a criticat faptul că nu i s-a făcut testul COVID-19, deşi a solicitat acest lucru, iar timp de trei zile nu a avut voie să iasă din casă pentru a şi-l face la o clinică privată, lucru care s-a întâmplat abia vinerea trecută. Doiniţa Ciocan a criticat lipsa de reacţie din partea prefectului Brăilei, Cătălin Boboc şi a directorului DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

”Am făcut testul, exact aşa cum am discutat, conform programării, vineri. Şi rezultatul pe care teoretic ar fi trebuit să îl primesc astăzi, l-am văzut deja pe site, de ieri (n.r. - luni). Rezultatul este negativ. Mă bucur din acest punct de vedere, pentru mine, familia şi pentru colegii mei. Dar rămâne în continuare pentru mine, un mare semn de întrebare, vizavi de «procedura» la care tot face referire Direcţia de Sănătate Publică. Pe care nu ştiu cine ar fi trebuit să ne-o comunice, cum ar fi trebuit să ne raportăm noi la ea. Şi ca persoană, şi ca individ, dar nu în ultimul rând ca reprezentant al unei instituţii importante. Mie mi se pare că a fost o comunicare foarte lacunară, să spunem”, a declarat Ciocan.

Aceasta a ţinut să sublinieze din nou că nici DSP Brăila, nici Centrul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde există specialişti, nu au comunicat în scris cu Primăria Brăila în legătură cu cazurile de agnajaţi cu COVID-19, dar nici privind procedurile care ar trebui urmate de la caz la caz.

”Noi am luat atitudinea corectă. Încă o dată vă spun. Am respectat absolut toate regulile, comunicările, procedurile aşa cum noi le-am avut până acum, de protecţie a tuturor celor care au intrat în sediul Primăriei, a colegilor noştri. Repet: mască, gel dezinfectant, dezinfectarea spaţiilor, comunicarea cu colegii privind măsurile pe care şi ei trebuiau să şi le ia. Păstrarea acelei distanţe de minim doi metri atunci când se întâlneau mai mult de doi-trei într-o incintă. Bineînţeles şi telemunca acolo unde s-a putut. Acum eu aşa ştiu că rezultatul testului va fi transmis către DSP de către clinică. Aşa mi s-a comunicat de acolo. Însă cei de la DSP mi-au comunicat la momentul respectiv, doar telefonic, că ar trebui să stau acasă. Acum nu am nicio altă comunicare. Dacă trebuie sau nu. Nu mi s-a spus! Nici DSP la momentul în care eu am spus că fac testare, nu mi-au spus care ar trebui să fie atitudinea mea. Clinica m-a atenţionat înainte de a face testul, că rezultatul va fi comunicat şi Direcţiei de Sănătate Publică din oraşul/judeţul în care am domiciliul. Eu am făcut testarea la Galaţi pentru că vineri nu era zi de prelevare a probelor la Brăila. Şi atunci, m-am planificat la Galaţi, la cea mai apropiată unitate a aceleiaşi clinici. Astăzi (n.r. - marţi) încă sunt acasă, pentru că eu la timpul respectiv mi-am făcut cerere de concediu pentru cinci zile, inclusiv ziua de astăzi, tocmai pentru a avea răspunsul şi a şti ce trebuie să fac. Atunci, abia de mâine (n.r. - astăzi), pot să îmi reiau activitatea”, a mai adăugat viceprimarul.

Doiniţa Ciocan a mai precizat că nimeni nu a venit să verifice dacă a respectat izolarea la domiciliu în toată această perioadă, ceea ce i-a ridicat mari semne de întrebare.

 

Şi cealaltă persoană din Primărie care a stat în izolare, revine la muncă

 

În situaţia viceprimarului Doiniţa Ciocan s-a mai aflat o altă persoană, angajată în Primărie, care de asemenea a primit recomandarea din partea DSP de a sta în izolare la domiciliu timp de trei zile, după cum ne-a precizat săptămâna trecută primarul Marian Dragomir. Întrebat acum despre starea acestui angajat, edilul-şef ne-a transmis că asemenea viceprimarului, se simte bine şi va reveni la lucru. Cât despre comunicarea cu DSP şi cu Centrul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dragomir a precizat că situaţia nu s-a îmbunătăţit şi că încă există deficienţe.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro