Încă un ales local descoperit de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate la Brăila. Este vorba despre ex-PDL-istul Ştefan Paul Alexandru, viceprimarul oraşului Însurăţei, proaspăt membru PSD ca urmare a migrării sale în baza celebrei Ordonanţe de Guvern nr. 55 ("Ordonanţa traseiştilor"). Acesta este acuzat că a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale din 2012 până în 2014. Mai exact, potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de către ANI, Alexandru a fost luat în vizor alături de alţi 13 foşti sau actuali aleşi locali din ţară (cinci primari, un fost primar, doi viceprimari, şase consilieri locali), toţi acuzaţi de încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003, privind prevenirea şi combaterea corupţiei. "Ştefan Paul Alexandru, viceprimar al oraşului Însurăţei, jud. Brăila, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2012 - 08 septembrie 2014, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al S.C. PREFIX IMPEX S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", acuză inspectorii ANI. În acelaşi document postat pe site-ul Agenţiei, se arată faptul că, potrivit art. 87 (cel care îl vizează pe viceprimarul Însurăţei), alin. (1), lit. d), g) şi k) din Legea nr. 161/2003: "Funcţia de primar şi viceprimar (...) şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (...) funcţia de (...) administrator, membru al consiliului de administraţie (...) la societăţile comerciale (...) precum şi la instituţiile publice (...) calitatea de comerciant persoană fizică (...) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate (...)".
Ştefan Alexandru: "O să fac o contestaţie, să vedem. Până la urmă trebuie să mă supun legilor"
Contactat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", Ştefan Paul Alexandru a declarat că, din punctul său de vedere, acuzaţiile care i se aduc nu sunt juste. Viceprimarul din Însurăţei a subliniat că, deşi este administrator al unei societăţi comerciale, alături de un alt asociat, nu a făcut niciodat afaceri cu Statul şi de când a devenit ales local abia dacă a mai avut timp să se ocupe de firmă. "Este adevărat, am fost administrator la o firmă, dar nu aveam activitate. Din informaţiile pe care le aveam, fără să citesc, am zis că dacă nu activez la firmă şi nu fac contract cu Statul nu am nicio problemă. De fapt, am mai întrebat diverse persoane şi mi-au spus că nu am nicio treabă. Acolo, practic, eram asociaţi doi inşi. Firma funcţiona, dar era în faliment deja. De fapt, am şi închis-o acum câteva zile. A durat mai mult până am verificat hârtiile, până am achitat datoriile pentru că aveam datorii mari, ajunsesem aproape la 1 miliard. Afaceri cu Statul nu am făcut, activitate nu prea am mai avut acolo la firmă, pentru că nu m-am mai ocupat şi de când am plecat s-a prăpădit. Am vrut să fiu corect, dar... în sfârşit. O să fac o contestaţie, să vedem. Până la urmă trebuie să mă supun legilor. Asta este, ce să fac?!", a declarat PSD-istul.
La fel de consternat de acuzaţiile ANI s-a arătat şi primarul din Însurăţei, Ionel Gheorghe, care, de asemenea, a profitat de "Ordonanţa traseiştilor" şi a trecut din barca PDL în cea a PSD. "O prostie mai mare ca asta nici nu se poate! El nici nu a mai dat pe la societate, din câte ştiu şi-a dat demisia de acolo, dar asta este. Ştiam de acest lucru, ce să zic? Asta este legea. Acum o să conteste, ce să facă?!", a afirmat la rândul său primarul Însurăţeiului.