Intrebata, ieri, intr-o conferinta de presa, ce s-ar fi intimplat daca, totusi, consilierii votau impotriva proiectului, aceasta a replicat, dezinvolt, ca nu ar fi fost nici o problema, ca s-ar fi votat alta data: "Pentru proiect - (aprobat de altfel pe data de 28 septembrie - n.r.) a existat sursa bugetara si cu asta am incheiat subiectul. Daca nu se aproba, nu era nici o problema. In CJ, pe 28 septembrie, s-a aprobat documentatia pentru proiect. Dar aveam o suma prinsa in buget si s-a facut licitatia pentru acea suma. Intre timp a aparut proiectul care a trebuit aprobat si, cind s-a vazut ce reprezenta acel proiect, a trebuit sa fie introdus pe ordinea de zi. Oricum licitatia s-a anulat, nu a produs efecte. Cum sumele pentru care se liciteaza nu se spun, fiecare firma, dupa antemasuratori, a propus o suma. Anuntul s-a dat in conformitate cu asigurarea sursei de buget, ca dovada ca s-a licitat peste. Repet, in CJ a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli, iar aceasta lucrare era prevazuta in buget. Poate sa vina si ministrul Finantelor sa verifice".
Niculina Moisescu a tinut sa precizeze ca interpelarea facuta de deputatul PD Horia Vasioiu ministrului Finantelor Publice o lasa rece. Ba, mai mult, a tinut sa precizeze ca daca Vasioiu a decis sa mearga cu aceasta problema la ministrul de Finante inseamna ca e perpendicular pe lege: "Conform legii, nu ministrului Finantelor trebuia sa se adreseze. Ca dovada ca habar nu are nici el si ca e nu paralel, ci perpendicular cu legea".
Cu toate explicatiile intortocheate ale vicepresedintelui CJ, ramin o multime de intrebari legate de faptul ca in bugetul CJ s-a stabilit o suma pentru o lucrare al carei proiect a fost aprobat mult mai tirziu. Moisescu nu a explicat nici cum a stabilit CJ o suma pentru o lucrare ce prevede mutarea bibliotecii, in contextul in care opinia publica s-a aratat impotriva acestui lucru, si nici macar nu s-a supus votului consilierilor o asemenea propunere.