Mergi la conţinutul principal

Vicepreşedinţii lui Chiriac: Ionel Epureanu şi Ionuţ Ciprian Dobre

• consilierii judeţeni au ales, ieri, prin vot secret, cine va ocupa cele două fotolii de vicepreşedinţi • este vorba despre PSD-iştii Ionel Epureanu (care a primit 21 voturi “pentru”) şi un consilier nou, Ionuţ Ciprian Dobre (19 voturi “pentru”) • liberalii l-au propus la rândul lor pe Dănuţ Lungu pentru una din cele două poziţii, însă fără prea mare succes

 

Consiliul Judeţean Brăila funcţionează, începând de ieri, cu o echipă completă de conducere: preşedinte plus vicepreşedinţi. Dacă lucrurile în privinţa lui Francisk Chiriac s-au clarificat în ziua Alegerilor Locale, în cadrul celei de-a doua şedinţe extraordinare a CJ Brăila de la constituirea instituţiei, ieri, prin vot secret, au fost aleşi şi consilierii care vor ocupa fotoliile de vice în acest mandat.

Propunerea grupului PSD Brăila i-a vizat pe Ionel Epureanu (care a mai ocupat fotoliul de vicepreşedinte şi în mandatele anterioare) şi Ionuţ Ciprian Dobre (nou intrat în CJ). La rândul lor, liberalii au venit cu propria opţiune: Dănuţ Lungu. Mai mult, liderul grupului PNL, Marian Căpăţînă, a solicitat preşedintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, ca înainte de vot, toţi candidaţii la poziţia de vice să îşi facă o scurtă prezentare. Chiar dacă a şovăit iniţial, precizând că se vor face prezentări abia după vot, la insistenţele liberalilor, Chiriac a fost de acord ca toţi cei nominalizaţi pentru fotoliile de vicepreşedinţi să spună câteva cuvinte despre activitatea şi experienţa lor.

Primul a fost Ionuţ Dobre: “Sunt jurist de meserie. Am un Master în Drept şi Administraţie Publică Europeană. Muncesc de patru ani la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară «ECO Dunărea», ca jurist. Înainte am lucrat în mediul privat, tot ca jurist. Am lucrat şi în străinătate”.

Întrebat de către liberalul Florin Cîrligea dacă şi în străinătate a lucrat tot ca jurist, Dobre a răspuns negativ, însă nu a oferit detalii.

“Sunt inginer silvic, practicant la Direcţia Silvică Brăila. Am absolvit, pe lângă Facultatea de Silvicultură, studii economice şi Master în administraţie Publică. Experienţa mea în administraţie publică este următoarea: în mandatul 2008 - 2012 am fost viceprimar al oraşului Ianca. Preşedinte al Consiliului Judeţean în ianuarie - iunie 2016 şi vicepreşedinte în mandatul proaspăt încheiat. Dacă doriţi alte detalii, cu mare drag”, a declarat, la rândul său, Ionel Epureanu.

Şi candidatul din partea PNL, Dănuţ Lungu, a spus câteva cuvinte despre activitatea sa: “Din 1991 lucrez în mediul privat. Am trei mandate de consilier judeţean, acesta este al patrulea. Sunt economist. Consider că am o experienţă în administraţia publică şi că ştiu cum funcţionează, cel puţin, Consiliul Judeţean”.

Interesant este că după aceste prezentări, Chiriac le-a propus colegilor ca alături de declaraţiile de avere şi de interese, prezentate obligatoriu pe site-ul instituţiei, să fie adăugate şi CV-urile fiecărui consilier, astfel încât toţi cei interesaţi să poată afla câteva informaţii despre studiile, profesiile şi ocupaţiile aleşilor. Căpăţînă a precizat că grupul PNL deja a transmis CV-urile către Consiliul Judeţean, lăsând să se înţeleagă că nu are nicio problemă cu publicarea acestora.

 

Epureanu, ales cu 21 de voturi, Dobre cu 19

A urmat apoi procedura votului secret. Toţi consilierii au fost chemaţi în cabina de votare, în ordine alfabetică. Din Comisia de numărare a voturilor au făcut parte PSD-iştii Marius Dobrotă, Mihai Abăseacă şi Geanina Broască de la PMP. Rezultatul a fost cât se poate de clar în favoarea consilierilor din tabăra majoritară.

Astfel, PSD-istul Ionel Epureanu a primit 21 de voturi “pentru” şi 9 “împotrivă”, colegul său Ionuţ Dobre 19 “pentru” şi 11 “împotrivă”, în timp ce PNL-istul Dănuţ Lungu doar 12 voturi „pentru” şi 18 “împotrivă”, din totalul de 30 de voturi valabil exprimate. După alegeri, cei doi proaspăt vicepreşedinţi au fost invitaţi la prezidiu de către şeful CJ Brăila, de unde au avut ocazia să ia din nou cuvântul.

“Mulţumesc domnului preşedinte Chiriac, care mi-a făcut această propunere de a continua împreună şi acest mandat, şi întregii echipe PSD, nu doar colegilor prezenţi aici, pentru susţinere. Vă mulţumesc tuturor pentru votul acordat. Veţi avea în persoana mea acelaşi om disponibil pentru dialog şi pentru a face lucruri cât mai bune pentru Brăila. Invitaţia este pentru toţi colegii, inclusiv pentru cei din opoziţie, să veniţi cu propuneri constructive, propuneri noi sau care vor îmbunătăţi proiectele noastre. Şi să aducem un plus pentru Brăila. Eu cred că este loc de colaborare şi că avem disponibilitate pentru tot ce se poate face bun pentru Brăila”, a transmis Epureanu.

Mulţumiri a adus şi Dobre, cu precizarea că deşi se află la prima experienţă în cadrul Consiliului Judeţean, va face tot posibilul să nu dezamăgească.

“Vreau să mulţumesc în primul rând domnului preşedinte Chiriac, pentru încrederea acordată, chiar dacă sunt la primul mandat. Vreau să mulţumesc întregii echipe PSD Brăila, care a muncit foarte mult în această campanie, colegilor consilieri. Şi promit că nu o să vă dezamăgesc chiar dacă sunt la primul mandat de consilier judeţean şi vicepreşedinte al CJ. Voi încerca să muncesc cât mai mult pentru binele judeţului Brăila”, a spus Dobre.

La momentul votului pentru cei doi vice ai CJ Brăila, în Sala Mare a Palatului Administrativ s-au aflat doar 30 de consilieri, inclusiv preşedintele. Fostul lider al PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a absentat de la şedinţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro