Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vicele Chiru ii intinde mina, spre impacare, presedintelui Stancu

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, se dovedeste mai tolerant, la inceput de an, si intinde, simbolic, o mina adversarului sau din ultimele luni, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Chiru declara ca nu este vorba de-a face pace intre doua persoane, ci a restabili echilibrul pierdut, din institutia in care lucreaza amindoi, si a schimba, astfel, in bine imaginea Consiliului, sfisiata de certurile si atacurile dintre ei. Chiru considera ca, in ciuda faptului ca, in anul ce a trecut, Stancu i-a luat masina si telefonul de serviciu, a facut demersuri pentru a fi sanctionat cu avertisment si a lasat sa inteleaga ca are de gind sa-i ia si biroul, in 2006, lucrurile pot lua o turnura pozitiva: "A fost un an bun, 2005, si cred ca anul 2006 va fi si mai bun, si sint convins ca nu numai ca nu o sa mi se mai ia nimic, ci chiar ca o sa primesc si atributiuni in plus. Asa simt eu... Cred ca pentru buna functionare a institutiei, presedintele Consiliului ar trebui sa reevalueze situatia, pentru ca o continuare a acestor tensiuni nu va duce la imbunatatirea imaginii cuiva, a mea sau a CJ, ci vor fi permanente lovituri sub centura. Eu am inceput noul an, sperind ca lucrurile vor merge bine, si de-aia spun ca s-ar putea sa primesc si niste atributii in plus. Nu e vorba despre impacare, sau ca el va fi dat jos, pentru ca anchetele demarate si toate procesele care sint pe rol vor merge in continuare, si fiecare isi va apara pielea. Pentru ca sint niste procese intentate de mine, si am si au procese, intentate de altii, dar este vorba despre faptul ca ne aflam pe la jumatatea mandatului si se va intra intr-o batalie crincena. Si asa cum primesc lovituri, eu voi da de zece ori mai multe, daca nu se intelege ca lucrurile trebuie sa aiba o limita, trebuie sa existe un echilibru, ca am fost alesi pentru a ne duce la indeplinire niste atributii".

"Va trebui sa discutam ca doi oameni care fac politica, sau ce sintem noi"

Chiru nu-si doreste cine stie ce mare prietenie intre el si presedinte, ci doar o relatie normala, de serviciu. El nu omite, insa, sa spuna ca nu se da inapoi nici de la lupta, daca Stancu o vrea cu tot dinadinsul: "Eu sint, pentru inceput de an, deschis nu la impacare cu presedintele Stancu, dar sa am o relatie de serviciu normala cu acesta, pentru ca, pina la urma, sintem in aceeasi cladire si functionam impreuna. Sint n exemple in tara, in care diferite persoane coabiteaza, indiferent de gindirea politica si de apartenenta politica. Daca noi vrem sa luptam in continuare unul impotriva altuia, sau partidul lui impotriva partidului meu, asta este altceva, dar pina la urma, va trebui sa se lamureasca lucrurile, si repede, pentru ca nu se mai poate". Vicele CJ este constient ca primul pas spre o impacare reala este ca el sa nu-l mai critice pe seful sau administrativ, insa crede ca nici Stancu nu trebuie sa-l mai atace: "Pai, acelasi lucru va trebui sa-l inteleaga si el, si va trebui sa discutam ca doi oameni care fac politica, sau ce sintem noi. Ca in politica mai exista si compromisuri, nu de dragul nostru, ca sintem noi simpatici, dar pentru faptul ca am fost alesi aici, si reprezentam o institutie, ca se vehiculeaza sume importante, ca se fac lucrari si interesul comunitatii este mai presus de noi. Pina la urma, noi trebuie sa dam socoteala in sensul asta, in fata cetatenilor. Daca va trebui ca in continuare sa ne judecam, ne judecam, eu nu cedez, nu mi-e frica de nimeni, nu am vreo jena ca cineva este mai bogat sau mai putin bogat, pur si simplu cine imi va sta in cale, o sa trec ca tancul peste el, indiferent cine este". Potrivit lui Chiru, deocamdata, nu aprimit nici un semnal ca se va pune in discutia CJ anularea sanctionarii sale cu avertisment, decisa in plen, la finele anului trecut. Vicele declara ca daca nu se va tine cont de solicitarea Prefecturii, de anulare a acestei sanctiuni, pe motiv ca este nelegala, isi va cauta dreptatea in instanta: "Nu mi s-a dat nici un semnal, in acest sens, si o sa actionez in justitie, daca CJ, in prima sedinta, nu va lua in discutie retragerea sanctiunii. In ceea ce priveste viitoarele noastre confruntari, eu nu le doresc, dar daca va trebui, va repet, eu nu ma dau inapoi, si fac din el zero".

"Am fost si sint in continuare deschis la colaborare"

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, si-a declarat, la rindul sau, disponibilitatea pentru a reveni la relatii de serviciu normale si civilizate cu Chiru. El ne-a declarat ca a avut, zilele trecute, o discutie cu vicele sau, si i-a explicat ca nu are pretentia sa nu fie criticat, daca greseste, ci doar ca aceste critici sa se mentina intr-un regim civilizat, si nu sa intre pe linia atacurilor murdare. Stancu spera insa ca aceste declaratii pacifiste ale lui Chiru nu vor ramine doar la stadiul de vorbe: "Eu cred ca am avut si pina acum o atitudine normala, de serviciu, cu el. Am fost si sint in continuare deschis la colaborare, pentru ca nu doreste nimeni un razboi din acesta inutil, care nu face bine nimanui. Eu vreau sa colaborez cu toti cei care doresc binele Brailei, inclusiv cu domnul Chiru, daca are in vedere interesul comunitatii. Sper insa ca vrea acest lucru nu doar la modul declarativ, ci si faptic. Eu nu am pretentia sa nu fiu criticat, poate ca mai gresesc si eu, si atunci, si presa, si domnul Chiru, si cine vrea, nu are decit sa ma critice, dar daca dinsul vine si zice ca esti narcisist si-ti pune el oglinzi, sa te vezi, atunci nu mai vorbim despre critici. Eu nu am nici o problema sa avem relatii de colaborare normale, dar vreau, in acelasi timp, sa continuam procesele, pentru ca nu doresc ca, mai tirziu, sa se spuna ca m-a iertat domnul Chiru sau ca am facut nu stiu ce. Au fost demarate niste anchete, mi s-au cerut niste documente pe care eu le-am prezentat, si vreau ca lucrurile astea sa se lamureasca definitiv, ca sa nu mai lase loc de speculatii, pentru mai tirziu".
Pe de alta parte, presedintele CJ ne-a explicat ca nu are de gind sa repuna in discutia plenului CJ problema sanctiunii cu avertisment aplicate lui Chiru, pentru ca, in opinia sa, aceasta este pe deplin justificata. Stancu spune ca daca Prefecturii, sau vicelui CJ nu le convine situatia, sa se adreseze instantei: "Solicitarea Prefecturii nu este o chestie pe care sa o accept, pentru ca este total gresita. Nu voi pune in discutia plenului aceasta adresa a Prefecturii, iar lucrurile ramin asa cum le-am hotarit, sanctiunea ramine in vigoare, pentru ca este o decizie perfect legala. Daca Prefectura sau domnul Chiru au o problema cu ea, sa o atace in contencios".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii